DRU – robotul care livrează pizza

DRUCred că toată lumea iubește pizza. Să simți acel miros de cașcaval topit, usturoi sau ardei, care se răspândește vertiginos prin tot cartierul dacă cumva lași fereastra deschisă când o mănânci… Ei bine, în acest domeniu urmează să apară o invenție de milioane și la propriu și la figurat.

Povesteam noi mai de mult de dronele celor de la Amazon care vor livra de capul lor pachetele în anumite orașe, însă nici cei de la Domino nu se lasă mai prejos: au conceput un robot care va livra pizza. Cel puțin asta își doresc lanțurile de restaurante din Australia…

Semănând destul de mult cu celebrul Wall-E, roboțelul prietenos poate să circule independent din punctul de plecare – pizzerie – și până la destinație – casa celui care comandă pizza. Acesta are senzori care îl ajută să evite obstacolele și compartimente speciale care păstrează pizza caldă pe durata drumului dar și băuturile reci precum gheața.

Nu te aștepta ca DRU să îți bată la ușă dacă stai la etajul 3. Deocamdată este setat să poată livra doar celor care stau la casă, unde accesul este mult mai simplu.

„Prototipul DRU e doar primul pas al cercetării și dezvoltării a inovațiilor care vor revoluționa întregul proces de comandă a unei simple pizza. Suntem încrezători în faptul că într-o zi, acest roboțel va deveni un membru de seamă al familiei Domino. E calea spre viitor. ”, spune CEO Domino, Don Meij.

În luna octombrie a anului trecut, cei de la Domino au dezvăluit alt robot, DXP. Acesta reprezintă o mașină în toată regula destinată celor care doresc să livreze pizza într-un mod de-a dreptul revoluționar.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.