Clinton nu are un BlackBerry securizat de NSA

BlackBerry

Hillary Clinton

Hillary Clinton are șansa să devină următoarea la președinția Statelor Unite ale Americii, însă oare merită? În urmă cu câțiva ani nu a fost în stare nici măcar să facă rost de un telefon securizat de NSA, BlackBerry.

Niște mailuri de-a dreptul ciudate dintre Secretariatul de Stat care cere și NSA care refuză cererea de securizare a telefonului BlackBerry al lui Hillary Clinton au apărut la iveală ghiciți când? Tocmai acum în plină campanie electorală.

La o lună de la respingerea cererii pentru o linie telefonică mobilă securizată, Clinton a folosit o adresă de mail normală pentru a comunica cu colegii, fapt ce a creat destul de multe probleme candidatei din partea Democraților.

„Am ales să folosesc o adresă de mail personală, lucru permis în Departamentul de Stat, pentru că îmi era mai ușor să car după mine un singur dispozitiv pentru muncă și treburi personale în loc de două.” A afirmat Clinton în martie 2015, când a mai precizat că ar fi fost totuși o soluție mai înțeleaptă să care două dispozitive pe care să le folosească corespunzător.

Juridical Watch a intrat în posesia mailurilor din 2009 ale lui Clinton, trimise către NSA, confirmând faptul că aceasta și-a dorit un BlackBerry securizat. Când cererea ei i-a fost respinsă, aceasta a întrebat NSA despre telefonul BlackBerry al președintelui Obama. Bineînțeles că nu a primit nici un răspuns pentru această întrebare.

De asemenea, telefoanele personale nu sunt permise în SCIF – unele locații de strictă siguranță, iar Clinton s-a simțit aiurea fiind nevoită să își cedeze mereu telefonul personal la intrare.

Problema aceasta a emailurilor trimise oficialităților de pe conturile personale ale Hillary Clinton a apărut în presă prima dată în martie 2009 într-un articol New York Times.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply