Inginerii Apple amenință cu demisia dacă vor fi obligați să spargă criptarea iPhone

Apple

Inginerii Apple se alătură bătăliei dintre companie și federali. După cum știți, Apple are un proces în instanță pe care dacă îl pierde, va fi nevoită să creeze un backdoor în iOS prin care agenții federali să poată avea acces la anumite date. Ei bine, inginerii amenință că dacă Apple pierde procesul, aceștia vor prefera să își dea demisia de cât să se supună spargerii softului. Așa arată un articol postat în New York Times.

Reporterii publicației au intervievat mai mulți ingineri Apple și foști angajați, vreo 6 la număr inclusiv ingineri de securitate și oameni de conducere implicați în dezvoltarea produselor Apple.

„Unii spun că nu se vor supune acestor cerințe, alții spun că vor renunța chiar la joburi dacă vor fi obligați să dezvăluie detalii ce țin de securitatea softului creat.” Scrie New York Times.

Apple a spus la tribunal faptul că și în cazul în care s-ar ajunge la un consens și ar fi de acord să spargă propriul soft, ar dura luni de zile pentru a trece de criptarea telefonului implicat în schimbul de focuri din San Bernadino. Tim Cook a mai spus la tribunal faptul că acest caz ar putea să facă rău companiei pe două fronturi: o dată ar scădea încrederea clienților în aceste produse iar în al doilea rând va crea un precedent destul de periculos. Toată lumea va cere apoi spargerea criptării în caz de ceva.

Ei bine, Departamentul de Justiție din Statele Unite nu a luat în considerare cele două argumente contra spargerii criptării acelui iPhone și se pare că cei de la Apple vor fi nevoiși să facă acest lucru în cele din urmă.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.