PlayStation VR va fi lansat în octombrie și va costa 400 de dolari

PlayStation VR

Vă povesteam în trecut despre faptul că cei de la Sony au de gând să lanseze un headset VR pe care să îl vândă celor care au deja un PlayStation 4. În acest mod, ar avea deja o piață semi formată pentru că în prezent, în lume sunt undeva la 32 de milioane de console PS4.

PlayStation VR va fi pus în vânzare în luna octombrie a acestui an la prețul de 400 dolari, anunț făcut de cei de la Sony la conferința Game Developers din San Francisco. Acest headset va include un display OLED Full HD 1920 x 1080. De asemenea, va avea și un mod cinematic care va permite utilizatorilor să vizualizeze contentul pe displayul 16:9 pe trei nivele de zoom diferite.

Latența PlayStation VR este undeva la 18 ms, de-a dreptul impresionant. Cu o asemenea latență, lagul este mult redus, fapt ce ajută la o realitate virtuală ceva mai reală. În momentul în care utilizatorul își mișcă capul, imaginile nu vor întârzia să apară de cât 18 ms.

„Display-ul este componenta cea mai importantă” afirmă Andrew House, Sony Computer Entertainment CEO, atunci când se referă la iluzia care te face să crezi că totul este real, nu doar un simplu joc. Câmpul vizual este de 100 de grade, refresh rate este 120 sau 90 hz.

Dar totuși, la aproape 400 de dolari, headsetul PlayStation VR se apropie de prețul consolei în sine. Va merita oare banii? Ei bine, cel puțin Andrew House ne promite că Sony își va da silința să aducă plusvaloare care să ne convingă să cumpărăm acest dispozitiv chiar dacă va costa 400 de dolari. Faptul că Sony are deja 230 de developeri care lucrează pentru jocurile compatibile cu PlayStation VR ne dă încrederea că într-adevăr acest gadget va merita banii…

497880-playstation-vr

No Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.