Care sunt criteriile după care alegi un fotograf pentru nuntă în București?

fotograf

Mereu mi-am pus această întrebare atunci când mă gândeam la nunțile din capitală. E foarte dificil să alegi acolo unde ai prea multă diversitate iar în cele ce urmează o să vă scriu câteva criterii după care m-aș ghida eu, dacă aș avea nevoie de un fotograf pentru nuntă în București. Nu cred că e vorba despre cine știe ce scamatorie, dar nici la plezneală nu aleg, așadar să vedem…

Cum aleg un fotograf pentru nuntă în București

  1. Portofoliul contează în proporție de 70%. În ziua de azi, fotografii profesioniști nu mai au nevoie de recomandări. Tot ce trebuie este un portofoliu bine pus la punct pe net și pe mine unul m-a convins. Nu e nevoie de mai mult. Recomandările erau bune pentru vremurile în care tehnologia nu făcea posibilă cunoașterea pieței.
  2. Prețul. Deși am spus metru că la nuntă nu te uiți la bani, nu e chiar așa. Trebuie să existe un barem al costurilor în care să te încadrezi și cunosc cazuri în care într-adevăr, fotografii sunt buni, dar cer prea mulți bani. Am văzut cazuri în care 50% din costurile de organizare a nunții s-au dus numai pe fotografi ceea ce nu mi se pare ok. Atenție la raportul calitate-preț.
  3. Aparatura de lucru. Se spune că un magician nu are nevoie de cât de o baghetă magică din lemn, simplă, pentru a-și face treaba. Așa și cu fotograful. Totuși, nu vă recomand chilipirgiii și oamenii care nu doresc să investească în calitate. Aparatură scumpă înseamnă de multe ori costuri pe care unii nu doresc să le aibă. În fotografie, cu cât ai aparatură mai bună cu atât pozele sunt mai bune, detaliile sunt mai accentuate, etc…
  4. Cadrele. Deși acest lucru se poate observa din portofoliu, oamenii nu își pun întotdeauna toate pozele pe net. Ai face bine să cer un portofoliu extins, nu doar ce se vede pe net pentru că gusturile oamenilor sunt destul de diferite și sunt șanse mari să vezi niște poze mai deosebite față de cele expuse.
  5. Volumul de muncă. Piața fotografiei de nuntă nu este suprasaturată așa că dacă dai de un fotograf de nuntă în București care este foarte aglomerat, foarte bine. Asta înseamnă că este unul destul de bun dacă lumea în caută. Fii atent și la acest aspect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.