Care sunt avantajele unui televizor de 1500 lei și cui se adresează piața low entry

televizor

Cele ma comercializate televizoare sunt cele cu prețul până în jurul pragului de 1500 lei, fapt pentru care m-am gândit să aflu care sunt avantajele concrete atunci când facem o astfel de achiziție.

Având în vedere că venitul mediu brut a fost de aproximativ 2400 lei în 2015, ceea ce înseamnă un venit net sub 2000 lei, este și normal ca atenția să fie îndreptată către televizoarele ieftine.

A nu se înțelege că ieftin înseamnă de proastă calitate, ci în cazul de față mă refer la un televizor cu o diagonală mai mică, cu rezoluție Full HD. În prețul de 1500 lei putem găsi televizoare de la toți producatorii, cu diagonală între 80 și 108 cm.

În curând în acest buget vom putea găsi chiar și televizoare Ultra HD, ca urmare a ritmului în care progresează tehnologia și apar mereu modele noi într-o perioadă de timp foarte scurtă.

Astfel unul dintre cele mai mari avantaje atunci când cumpărați un televizor mai ieftin îl constituie faptul că puteți să-l înlocuiți mai ușor, într-un timp mai scurt cu un model nou.

Același principiu l-am aplicat și eu când am cumpărat primul televizor LED, m-am încadrat în bugetul de 1500 lei și diagonala de 80 cm cu rezoluție Full HD. În momentul când cele cu diagonala mai mare și rezoluție Ultra HD se vor ieftini, atunci voi achiziționa un astfel de televizor pentru living, iar pe cel vechi îl voi muta în dormitor.

Prin urmare un alt avantaj al unui televizor de buget cu diagonală de mărime medie, este posibilitatea de a-l muta în altă cameră. Trebuie să aveți în vedere și faptul că durata de viață chiar și a televizoarelor scumpe este mult mai mică decât a celor care se făceau cândva și o estimez undeva la maxim 5 ani.

Așadar un televizor ieftin se amortizează mai ușor decât unul foarte scump, și practic nu trebuie să faceți un efort financiar pentru a-l înlocui.

Cam acestea au fost criteriile mele în funcție de care am luat decizia că mai ales la primul TV LED mai bine aleg un model mai ieftin. Dacă mai cunoașteți și alte avantaje puteți împărtăși experiența voastră comentând mai jos.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.