Pana cand preturile nu scad, VR o sa ramana in sfera mobile

Gamingul VR pe smartphone incepe sa ia amploare. Potrivit celor de la SuperData Research, piata gaming Mobile VR o sa atinga 861 de milioane de dolari anul acesta.

“Samsung isi va extinde tentaculele in sfera VR prin oferirea Gear VR gratuit celor care comanda telefoanele Samsung Galaxy S7. Google deja domina piata low-end a mobile VR prin intermediul Cardboard si din datele noastre, vrea sa atace si piata superioara, lucrand la un competitor pentru Samsung Gear VR” spun cei de la SuperData intr-o postare pe blog.

Dar cei de la SuperData au prezis faptul ca lumea mobile va fi in stransa legatura cu VR din cauza preturilor foarte mari pentru headset-uri de fenul Oculus Rift sau HTC Vive. Oculus Rift poate fi cumparat cu 600 de dolari in timp ce CHTC Vive costa 800 de dolari. Pe langa aceste sute de dolari, e nevoie si de un calculator destul de puternic capabil sa le furnizeze contentul.

“Dimensiunea pietei e destul de dificil de masurat in acest moment, insa putem masura alte lucruri.” spune Paul Rainers, GameStop CEO. Acesta a acordat un interviu pentru Fox News referitor la ultimul raport al lor referitor la piata VR in care afirma faptul ca ar putea sa atinga cifra de 80 de miliarde de dolari pana la finalul anului 2025.

Intre timp, SuperData vine si cu cifra jocurilor digitale vandute in ianuarie 2016, discutam despre 6.3 miliarde de dolari cu 8% mai mare de la an la an. Cat despre vanzarile celor mai vestite jocuri, Clash of Clans Supercell a castigat 1.3 miliarde de dolari in 2015, urmat de Monsterstrike si Candy Crush Saga.  In TOP 5,  celor trei s-au mai alaturat Candy Crush Soda Saga si Puzzle & Dragons al Gungho Online Entertainment.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.