Oboseala oculară – o problemă a erei digitale

În drum spre muncă citești știrile pe smartphone și îți verifici contul de Facebook. La serviciu petreci 7 ore în față calculatorului. Acasă, te uiți la un film pe laptop sau la televizor. Și uite așa petreci 10-12 ore pe zi în fața dispozitivelor digitale. Dacă acest scenariu te reprezintă, cu siguranță te confrunți cu cel puțin unul dintre aceste simptome: vedere încețoșată, dureri de cap, tensiune oculară, ochi înroșiți, ochi uscați, amețeli, insomnii.

Depindem de dispozitivele digitale zi de zi. Este posibil să diminuăm timpul petrecut în fața lor, dar aproape imposibil să le eliminăm din viața noastră. Multe joburi implică utilizarea calculatorului, informațiile se accesează rapid și simplu de pe Internet, iar socializarea s-a mutat în mare parte în online.

Desigur, efectele negative nu întârzie să apară, printre care și cele legate de sănătatea ochilor noștri.

Majoritatea persoanelor care petrec mult timp în fața calculatorului suferă de oboseală oculară 

Persoanele care petrec foarte mult timp în fața dispozitivelor digitale (computer, tabletă, smartphone, televizor) suferă sau vor suferi la un moment dat de oboseală oculară.

Atunci când lucrezi în fața calculatorului, clipești mai puțin decât în mod normal, iar ochiul este obligat să focalizeze continuu. In plus, lumina albastră emisă de ecranele digitale afectează retina. Toate acestea contribuie la apariția oboselii oculare.

De obicei, atunci când vederea devine încețoșată, când ochii sunt uscați sau lăcrimează, când apar dureri oculare și dureri de cap, ochiul are un viciu de refracție necorectat (hipermetropie, astigmatism). Însă, medicii oftalmologi constată adesea că au de-a face cu un fals viciu de refracție, provocat de activitatea prelungită la calculator.

În ambele cazuri, vei avea nevoie de o pereche de ochelari de protecție pentru calculator.

 bluecontrol_hoya

Lentilele de ochelari cu tratament antireflex scad semnificativ oboseala oculară

S-a dovedit clinic că folosirea unor lentile de ochelari cu tratament antireflex scade semnificativ simptomele  „sindromului privitului la calculator” și crește acuratețea muncii efectuate.

Fiind conștienți că trăim într-o eră a tehnologiei, specialiștii HOYA au dezvoltat tratamentul antireflex Blue Control. Lentilele de protecție pentru calculator și dispozitive mobile Hoya Blue Control neutralizează lumina albastră emisă de ecranele digitale, prevenind stresul ocular și oboseala ochilor, reduc efectul de strălucire, intensifică contrastul, oferind o percepție mult mai naturală a culorilor.

Profita de campania promotionala Hoya „Pretuieste-ti vederea” si achizitioneaza lentilele Hoya Blue Control cu 25% reducere. Promotie valabila pana pe 29 februarie 2016. Adreseaza-te celui mai apropiat magazin de optica si solicită detalii despre lentilele Hoya Blue Control.    

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.