Google lanseaza Project Shield – protectie DDoS pentru site-urile de stiri

Daca detii un mic site de stiri pe care ai obiceiul sa publici titluri controversate, risti sa fi atacat DDoS de cei care nu prea gandesc in aceeasi linie cu tine. Insa, ce poti face pentru a te proteja in momentul in care apar atacurile? Project Shield al celor de la Google s-ar putea sa fie raspunsul la aceasta intrebare.

Project Shield permite detinatorilor de site-uri mici sa se protejeze de atacuri folosind reteaua Google. A aparuti ca idee pentru prima data in octombrie 2013  si de atunci a trecut prin teste alambicoase si de lunga durata. Astazi “se adreseaza tuturor site-urilor de stiri oferindu-le protectie impotriva atacurilor DDoS” spune Jared Cohen, presedinte Jigsaw.

“am invatat destul de mult de la cei care au efectuat teste in trecut pentru Project Shield. Nu am reusit doar sa mentinem site-urile online in timpul atacurilor, dar am putut culege informatii pretioase in legatura cu aceste tipuri de atacuri, reusind sa imbunatatim semnificativ calitatea serviciilor.” Mai spune Jared.

Cei de la Google avertizeaza totusi ca nu garanteaza protectie totala, insa infrastructura proiectului a fost proiectata pentru a rezista la atacuri de amploare, asa ca va fi destul de eficient in majoritatea cazurilor.

“Project Shield nu este o unealta destinata doar protectiei jurnalismului. Se rezuma si la imbunatatirea sanatatii internetului luptand contra amenintarilor cu care se confrunta cei care publica content online. Un internet gratuit si liber depinde de protectia pe care noi o putem ofer pentru informatie, incepand cu site-urile de stiri” continua Jared

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.