De ce este Sony are un avantaj atat de mare in zona de VR?

Cei care au reusit sa puna mana pe PlayStation VR la sediul Sony din California de Nord, cu siguranta au avut parte de o experienta extraordinara si nu vor ezita sa cumpere acest headset VR cand o sa ajunga pe piata, in toamna acestui an.

Acest VR al celor de la Sony este unic. In lume, exista in acest moment 34 de milioane de detinatori PlayStation 4, tintele acestui headset in momentul in care o sa apara pe piata. Cu atat de multi potentiali clienti, PlayStation VR ar trebui sa fie unul dintre primele platforme VR pe care developerii de softuri ar trebui sa se axeze. De asemenea, Sony se pozitioneaza in fruntea celor care vor da posibilitatea utilizatorilor sa cheltuie bani intr-o realitate virtuala.

Dr. Richard Marks, sef peste PlayStation VR, crede ca daca Oculus VR – celebrul headset al celor de la Facebook –  se va vinde in peste 1 milion de exemplare in primele 12 luni, PlayStation VR se va vinde mult mai bine.

Cea mai mare ingrijorare este faptul ca Play Station este o platforma pentru gaming, nu neaparat una care sa poata fi folosita VR. In timp ce Oculus Rift si HTC Vive sunt optimizate pentru jocuri,  pot fi folosite si pentru publicitate, video, sport, calatorii, chiar si aplicatii industriale.

Asadar, e posibil ca platforma gaming PlayStation sa nu fie chiar benefica pentru asemenea content VR, in special pentru aplicatiile industriale. Pentru developeri va fi mai atractiva platforma PC.

Totusi, in acest moment, inainte de lansarea PlayStation VR, cei de la Sony au deja 36 de milioane de potentiali clienti pe care ii pot convinge sa cumpere acest headset. Sa nu uitam ca pe PlayStation poti sa faci si altceva, nu doar s ate joci. Poti sa vizionezi si filme, sa asculti si muzica, Youtube, etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.