Ar trebui dronele sa aiba o conexiune LTE? Iata ce spun cei de la AT&T

Ce se intampla cand conectezi o drona la aceeasi retea mobila ca si telefonul, tableta sau smartwatch-ul tau. Cei de la AT&T alaturi de cei de la Intel au incercat sa raspunda la aceasta intrebare prin intermediul unui nou parteneriat care vrea sa testeze cum se inteleg UAV-urile cu retelele LTE.

Echipa AT&T Internet of Things in colaborare cu Foundry Innovation Center AT&T vor lucra alaturi de Intel pentru a evalua modul in care functioneaza retelele mobile la altitudine inalta si cum afecteaza de exemplu un streaming video .

“Folosim reteaua pentru a transfera informatii importante, imagini si video simplu si eficient, departe de barierele unei conexiuni de raza scurta.” Spune Chris Penrose, senior VP la AT&T Solutions intr-o decaratie.

Conectarea dronelor la o retea de telecomunicatii ar ridica intrebari serioase in sfera de securitate si siguranta nationala, sa nu mai spunem de interferentele pe care le pot aduce aeronavelor.

“Intel crede ca UAV-urile  au un potential urias, de la inspectare aeriana si agricultura precisa pana la livrare de bunuri si suport in cazul dezastrelor naturale. Vrem sa crestem aceasta piata prin intermediul colaborarilor si sa integram noi tehnologii in UAV-uri. ” spune Anil Nanduri, VP pentru New Technology Group la Intel.

Daca va aflati in zona MWC Barcelona, puteti vizita Intel Drone Zone ca sa aruncati o privire la Yuneec Typhoon H cu Intel Real Sense – drona care a debutat la Ces si va transmite video din aer prin intermediul AT&T LTE.

AT&T a anuntat de curand ca planuieste sa testeze si tehnologia 5G acest an, in parteneriat cu Ericsson si Intel. Cu aceasta noua tehnologie, utilizatorii vor putea sa descarce pe smartphone un intreg serial sau film in doar cateva secunde, efectiv disparand latenta care ne dispera in ziua de azi atunci cand dam play unui streaming de pe telefon/tableta.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.