Land Rover va avea primele masini care se conduc singure pe strazile din UK

Land Rover va pune curand in vanzare niste masini care se conduc singure pe strazile din Marea Britanie. Compania a semnat un contact pe trei ani in valoare de 8 milioane de lire sterline in cadrul proiectului U.K. Connected Intelligent Transport Environment. Astfel, acest laborator in miscare aflat pe strazile din UK va permite constructorilor auto sa testeze sistemele care le permit masinilor sa comunice unele cu celelalte dar si cu infrastructura pe care circula…

Noul program de testare, care face parte dintr-un proiect mult mai mare in valoare de aproape 30 de milioane de dolari, include un traseu de 41 de mile ~ 66 kilometri aflat intre orasele Coventry si Solihull. O flota de 100 de masini inteligente autonome, inclusiv 5 Land Rover, vor folosi aceasta ruta pentru a testa tehnologiile mai sus mentionate. De asemenea, se vor instala si aparte de comunicatii pe marginea traseului pentru a facilita testarea.

De exemplu, tehnologia numita Cooperative Adaptive Cruise Control va permite vehiculelor sa sa se urmeze unul pe celalalt in formatii destul de apropiate, astfel incat sa foloseasca mai eficient spatiul de pe strada. Masinile conectate vor comunica intre ele cand vor schimba benzile de circulatie sau cand vor iesi de pe autostrada, imbunatatind astfel siguranta pe sosele si cursivitatea traficului. Cei de la Land Rover, participanti la proiect se vor focusa pe sistemele de informare in legatura cu problemele aparute in trafic si pe schimbarea conditiilor de drum.

Aceste sisteme “vor imbunatati siguranta, vor imbunatati experienta de conducere si vor reduce riscul de ambuteiaje prin urmarirea cursivitatii traficului” spune directorul pe cercetare si tehnologie de la Jaguar Land Rover, Wolfgang Epple.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.