Volkswagen vine cu o solutie pentru problema emisiilor in SUA

Volkswagen spune ca a conceput o piesa numita “catalyctic converter” ci care poate sa rezolve problema emisiilor pentru cele peste 430.000 de automobile vandute in SUA. Astfel, dispozitivul va rezolva problema pentru prima generatie de motoare diesel EA189 prinse cu mata-n sac la testele de emisii.

In luna septembrie a anului trecut, Volkswagen a recunoscut faptul ca 11 milioane de automobile diesel vandute in intreaga lume au fost echipate cu un soft capabil sa triseze la testele de emisii CO2. Din totalul celor 11 milioane, in SUA au ajuns doar 600.000 de masini. Drept urmare, Departamentul de Justitie alaturi cu Agentia pentru Protectia mediului au dat i judecata Volkswagen, Audi si Porsche pentru violarea regulilor EPA si a legii in ceea ce priveste aerul curat.

Acum, compania germana si oficialii SUA cauta o modalitate de a repara problema pentru aceste masini afectate, insa reparatia nu trebuie sa implice mersul la service pentru a schimba motorul sau piese.

volkswagen-budd-e-concept

Purtatorul de cuvant Volkswagen:  “Compania lucreaza cu agentiile de mediu pentru a gasi un remediu de bun simt pentru ambele parti prin care sa se puna capat circului emisiilor”. Ca pare a efortului de a repara greseala, Volkswagen isi va reduce investitiile anul acesta cu peste 1 miliard de euro.

Intre timp, compania se repozitioneaza pe piata, implicandu-se tot mai mult in fabricarea de hibride si de masini electrice. La CES 2016, Volkswagen a prezentat BUDD-e, o masina electrica 100%, concept car, ce permite pasagerilor sa sincronizeze content mobil cu un ecran urias.

La expozitia de la Detroit, Volkswagen a prezentat Tiguan GTE Active Concept, care are in componenta doua motoare electrice si unul pe benzina.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.