Dronele pot fi controlate cu Zeiss VR One

La CES 2016 ÔÇô Las Vegas, Realitatea Virtuala (VR) a fost subiectul principal. Oriunde te uitai vedeai oameni care purtau acei ochelari speciali, prin intermediul carora luau contact cu jocuri cu masini de curse sau jocuri pentru copii, chiar si industria adult. Ei bine, poate multi dintre voi au interactionat pana acum cu dronele, insa cu siguranta nu cu una controlata cu VR. Cei de la Zeiss au conceput una si au prezentat-o la Ces 2016, la un pret de-ti cumperi masina: 2488.20 dolari pe Amazon. Bine, vine la pachet si cu o drona DJI Inspire 1 ­čśÇ

Cum functioneaza Zeiss VR One? Pai drona vireaza in directia in care iti misti capul, camera de la bordul ei va fi cea care iti va oferi imaginile reale capabile sa te faca sa iei decizii in ceea ce priveste directa de zbor. Date telemetrice apar pe ecranul headset-ului VR care te ajuta destul de mult.

Sincer sa fiu, nu stiu cat de ok va fi controlul dronei din aceasta perspectiva VR, intrucat nu vezi ce-i in jurul tau, ci doar incotro te indrepti. Nu stii cat de aproape esti de un eventual obstacol. Majoritatea modelelor au o camera indreptata inainte, insa Inspire 1 are o camera ce se poate indrepta in orice directie. De asemenea, VR One este compatibil si cu quadcopterele DJI.

O apasare rapida pe unul dintre butoanele de pe VR comuta intre camerele dronei, iti afiseaza imagini de pe camera din spate daca pana atunci ai folosit-o pe cea din fata. Nu e la fel de ok ca si cum te-ai uita cu ochii tai de la distanta, insa este o solutie pentru asemenea cazuri. Bineinteles, tehniologia este inca la inceputuri si pe parcurs o sa se perfectioneze destul de mult.

Articole Asem─ân─âtoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.