Proiectul Tango al celor de la Google va fi lansat in aceasta vara (CES 2016)

Proiectul Tango reprezinta o idee destul de simpla pusa in practica de cei de la Google in parteneriat cu cei de la Lenovo: o platforma Google ce iti poate da indicatii referitoare la unde se afla telefonul sau tableta ta in imprejurimi.  Primul telefon Project Tango , fabricat de Lenovo, va fi disponibil in aceasta vara pentru suma de 500 de dolari sau mai putin. Potrivit celor de la Lenovo, care apropo inca nu au finalizat produsul, telefonul va fi mai micut de 6.5 inch si va avea nevoie de 3 camere pe spate pentru a putea functiona corect.

“Adaugand cativa senzori extra si ceva software specific, Project Tango transforma smartphone-ul tau intr-o lentila magica ce-ti permite pui informatie digitala intr-o lume fizica” spun intr-un limbaj de lemn cei de la Google.

Dar ce-i asa de special referitor la acest Project Tango? Joi, seful echipei tehnice Johnny Lee a venit cu clarificari: “Astazi, telefoanele mobile sunt device-uri incredibile.  De multe ori v-ati folosit de ele pentru a gasi un anumit restaurat sau o anumita cafenea. Dar cand intri intr-o cladire si vrei sa ajungi la o anumita camera, nu poti intreba telefonul cum sa ajungi acolo.”

Schimbarile pe care Project Tango vrea sa le aduca sunt destul de interesante. De exemplu Lee a tinut o tableta in timpul demonstratiei la verticala si 3 mici puncte albastre de pe spate i-au spus pe unde sa mearga in cladire pentru a ajunge la intalnire. Asta a fost doar unul dintre lucrurile pe care Project Tango le poate face.

Te poate ajuta sa masori lungimea unui perete fara sa ai nevoie de o ruleta si iti poate face schita 3D a camerei. De asemenea, Project Tango are implementat ceva ce am vazut la Microsoft si al lor proiect HoloLens. Poate face sa apara in casa  holograme 3D cu animale de companie. Stiu ca nu este nimic util in asta, insa viitorul va aduce si utilitatea incet incet.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.