Microsoft pune la cale propria cartela SIM

De ceva vreme, cei de la Microsoft se ocupa de dezvoltarea unei cartele SIM care va permite dispozitivele care nu sunt 4G si care folosesc Windows 10 sa se conecteze la diferite retele de telefonie mobila.

O noua aplicatie Cellular Data a aparut in Windows App store  saptamana trecuta si promite “O metoda fiabila si de incredere prin care stai conectat oriunde te-ai duce. Este cea mai usoara metoda de a sta online folosind-o retea nationala sigura, de mare viteza” se spune in descrierea aplicatiei.

Uita de abonamente si de angajamente pe ani de zile. Folosind doar contul Microsoft, te poti conecta la net folosind o singura aplicatie in cazul in care ai Windows 10 oe telefon sau pe tableta, laptop, etc.

Exista totusi cateva limite. De exemplu, aplicatia a fost conceputa pentru a functiona doar pe anumite dispozitive cu Windows 10. In plus, serviciul e restrictionat la trafic national. International nu poate fi folosit.

Compania Transatel a fost aleasa de cei de la Microsoft pentru a avea grija de serviciul celular platit pentru Windows 10.  “Vrem sa promovam adoptarea conectivitatii celulare pe tabletele cu Windows si pe laptopuri in detrimentul conexiunii wireless clasica. Astfel, vom inlesni accesul la internet al utilizatorilor care se vor putea conecta la internet de oriunde, nu vor depinde de routere”.  Spune Vice Presedintele Microsoft Eric Lockard intr-o declaratie publicata de Transatel.

“Cu doar cateva clickuri, clientii vor putea sa cumpere planuri de date pre-platite  pe dispozitivele cu Windows 10 care vor suporta acest serviciu.” Mai adauga Lickard.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.