Kodak se intoarce in timp cu camera video Super 8 (CES 2016)

kodak-goes-retro

In ziua de azi, aproape toata lumea care are nevoie de o camera foto se indreapta catre digital, in special catre camerele foto ale smartphone. Sa nu uitam totusi ca la Hollywood inca se filmeaza pe pelicula si in cazul in care nu stiati, Hatefull Eight al lui Quentin Tarantino a obligat cinematografele sa instaleze proiectoare uriase de 70mm, ne mai folosite de pe vremea cand se lansau Lawrence of Arabia si Patton.

Ei bine, cred ca nimeni nu s-ar fi gandit ca cei de la Kodak se gandesc sa scoata pe piata o camera analogica, insa exact asta se intampla cu Super 8. Discutam despre o camera analogica  ce are in componenta totusi cateva parti digitale, cu care cei de la Kodak spera sa atraga atentia celor care sunt adeptii filmelor clasice, filmate pe pelicula.

Deocamdata nu exista de cat o macheta pentru Super 8, prezentata la CES 2016, insa in curand va incepe si productia. O sa coste in jur de 1000 de dolari si va folosi lentile C-mount, si va putea fi cumparata si cu varianta premium de 6mm f/1.2. Se lucreaza si la un zoom 6-48 mm.

kodak-goes-retro1

Camera Super 8 va functiona cu niste cartuse speciale, fiecare cartus contine vreo 15 metri de pelicula ce-ti vor ajunge vreo 3.5 minute de filmat la 25 fps.

Pretul pentru procesarea filmului va fi inclus in pretul cartusului, asa ca nu e bataie de cap dupa. Produsul final va putea fi rulat intr-un proiector de 8 mm, insa Kodak va va oferi si o scanare a filmului 4K ce poate fi editata pe calculator.

Camera o sa aiba si un slot pentru card MicroSD pentru cei care nu doresc sa foloseasca cartusele speciale si un microfon detasabil . Sunetul va fi inregistrat in SD.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.