Toyota cauta nou metode de a conecta masinile la internet

Compania japoneza a pus bazele unui parteneriat cu cei de la Kymeta in ceea ce priveste o antena de satelit. Ideea este aceea de a imbunatati vitezele de transfer si comunicarea intre propriile masini Toyota si Lexus folosind sateliti. S-a optat pentru aceasta solutie deoarece deoarece comunicatiile prin satelit permit o mai buna acoperire, viteze de transfer mult mai bune si conexiuni mult mai stabile.

Companiile au inceput testele inca din 2013, desi doar Toyota este decisa sa implementeze imediat tehnologia satelit in acest moment. “Antena satelit a celor de la Kymeta poate sa puna capat provocarii comunicarii intre vehicule folosind satelitii” spune Shigeki Tomoyama, manager Toyota. Antena poate fi montata elegant pe masina, nu va iesi nimic butucanos in evidenta.

“Antenele satelit fabricate de Kymeta elimina necesitatea de a monta parti mecanice prin intermediul softurilor si a tehnologiilor bazate pe cristale, softuri ce inregistreaza electronic miscarile volanului.” Spun cei de la Toyota, bucurosi ca nu vor fi nevoiti sa sacrifice designul masinilor cu aceasta optiune.

Ca parte a intelegerii, Mirai Creation Investment, un partener Toyota, a investit 5 milioane de dolari in Kymeta luna aceasta. La Salonul Auto de la Detroit de anul acesta, Toyota va aduce o masina inca in cercetara bazata pe consumul de hidrogen pe sasiul Mirai, pusa la cale de cercetatorii  de la Kymeta.

In 2014, Toyota a dezvaluit Mirai, o masina in 4 usi propulsata de hidrogen care se putea incarca in 5 minute apoi parcurge o distanta de 480 de kilometri.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.