Microsoft suspenda suportul pentru Internet Explorer 8, 8 si 10

Daca citesti acest articol folosind Internet Explorer, versiunile 8, 9 sau 10, Microsoft nu va mai oferi updates de securitate pentru ele sau suport tehnic. De cand se intampla asta? Pai de astazi, 12 ianuarie 2016. Singura versiune care va mai primi suport in continuare va fi Internet Explorer 11 pentru sistemele de operare Windows 7, Windows 8.1 si Windows 10.

Potrivit Redmond, IE11 “ofera securitate imbunatatita, performanta marita, suport pentru standardele web care gazduiesc in ziua de azi site-uri si servicii”. Microsoft a trimis prima notificare prin care anunta renuntarea la suportul versiunilor in iulie 2014, incurajand cei care inca le foloseau sa faca upgrade la ultima versiune a browserului Internet Explorer care exista atunci.

Versiunile mai vechi de Internet Explorer nu vor disparea din senin din calculatoare, insa folosind o versiune neupdatata a browserului risti sa iei virusi, spyware sau malaware. De asemenea, nu vei mai avea acces nici la Office 365 din cauza faptului ca aceasta aplicatie suporta doar ultima versiune de browser mai sus mentionata, respectiv Internet Explorer 11.

Vestea cea buna este ca majoritatea calculatoarelor au activata optiunea de Automatic Updates, prin care Windows-ul updateaza singur fisierele de sistem si programele Microsoft. Cei care nu aveti activata aceasta optiune, puteti sa mergeti la Control Panel > Windows Update > Check for Updates si sa dati un Search. Cu siguranta in lista o sa apara si IE 11.

Cei care au Windows 10 de asemenea pot sa verifice versiunea de Edge si sa ii faca update in cazul in care exista un update pentru acest browser. Oricum, cele trei versiuni IE8, IE 9 si IE 10 reprezinta doar 20% din totalul calculatoarelor ce ruleaza Windows in acest moment Internet Explorer 11 are o cota de 26% din totalul acestora.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.