Buburuze pentru transport pe strazile din Greenwich

Trei companii lucreaza in acest moment cot la cot pentru a reusi sa finalizeze un proiect pana in vara, prin care pe strazile din Greenwich vor aparea niste buburuze cu care oamenii se vor putea plimba. Westfield Sportscar, Heathrow Enterprises, si Oxbotica lucreaza in acest moment la GATEway – Greenwich Automated Transport Environment. Este vorba despre niste masinute fara sofer care se conduc singur. Impreuna, cele trei firme trebuie sa adapteze Ultra PODS – un trenulet care opereaza deja in aeroportul Hearhrow, ca sa poata circula pe strazile din Greenwich fara sine dedicate.

Fiecare companie aduce propria experienta, Westfield se ocupa de design, fabricare si testarea vehiculelor, Heathrow Enterprises este responsabila pentru softul buburuzelor iar Oxbotica  se va ocupa de automatizare. Momentan, Ultra PODS pot sa atinga viteza de 40 kilometri/ora si poate sa transporte maxim 6 pasageri.

Programul prin care se construiesc noile buburuze pentru Greenwich dispune de un buget de 11 milioane de dolari. De asemenea, Greenwich face parte dintre cele 4 orase care au castigat o competitie in valoare de 19 milioane de lire pentru a gazdui primele buburuze, scopul fiind sa se verifice integrarea lor in societate.

“Daca perioada trial decurge conform planului, ne asteptam ca aceste vehicule sa devina familiare in foarte multe orase din lume” spune Nick Reed, director tehnic GATEway…. Anglia a pus ochii pe masini care se conduc singure inca din 2013, insa testarea acestora a fost destul de limitata. In februarie 2015 guvernul a anuntat ca are ceva planuri in a testa vehicule autonome pe strazile oraselor in aceasta vara…

Daca proiectul va fi unul de succes, ramane de vazut. Mai sunt cam 6 luni pana la vara asa ca nu avem prea mult de asteptat. Cu siguranta vom reveni cu niste poze in momentul in care se vor face primele teste…

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.