Site-ul BBC ingenunchiat de un atac DDoS

Daca ati intampinat curand probleme in accesarea site-ului BBC, respectiv marti dimineata, nu era din cauza retelei voastre. Televiziunea din Londra a prezentat un comunicat de presa in care anunta ca site-urile sale au avut un downtime de 3.5 ore in ziua de marti din cauza unui atac cibernetic de amploare. Atacul a inceput la ora 2 AM iar cei care au accesat site-urile in acea perioada li s-a afisat un mesaj de eroare, nu continutul paginii in sine. Pana la ora 5:30, site-urile au fost repuse in functiune chiar daca unele aveau un timp de incarcare destul de mare.

La doua ore dupa ce a inceput atacul, un tweet a aparut pe net in care se transmitea faptul ca BBC este constienta de problema si site-urile vor fi down pentru cateva ore pana la remedierea defectiunii. Atacul DdoS a afectat nu doar site-ul de stiri, ci si serviciul iPlayer su iPlayer Radio. La ora 6:47, BBC a lansat un nou tweet prin care anunta faptul ca site-urile functioneaza din nou in mod normal.

“Ne cerem scuze pentru inconvenientele pe care le-ati suportat in ultimele ore” spune BBC pe Twitter

Atacul DDoS intentioneze sa floodeze site-urile respective pana cand acestea se incarca extrem de dificil sau cedeaza pur si simplu, nu se mai incarca deloc. Acest gen de atacuri au loc destul de frecvent iar cel de la BBC este doar un graunte de nisip in desert.

Si Valve, celebra companie de jocuri PC a suferit un asemenea atac zilele trecute chiar de Craciun, atac in urma caruia peste 34.000 de date ale utilizatorilor Steam Store  au fost expuse.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.