Microsoft primeste premiul “Cel mai stupid patent al lunii”

Pentru prima data, fundatia Electronic Frontier a ales sa acorde aceasta distinctie pentru un patent de design. Cine a primit distinctia de “Cel mai stupid patent al lunii”? Ei bine,  o mica mare companie pe care cu totii o cunoastem de ani buni, pe nume Microsoft. Distinctia a fost acordata pentru un element  al unei interfete de slide… Da, e un slider… Chestia aia care are un minus intr-un capat si un plus in celalalt capat reprezinta un slider. Sincer sa fiu, nici eu nu am vazut ceva mai urat ca respectivul slide asa ca din punctul meu de vedere, distinctia a fost acordata pe buna dreptate.

Patentul este stupid pentru ca este acordat si pentru ceva ce nu tine de adevarata natura a patentelor. Din cate stim noi, un patent se acorda pentru un element, un obiect, o descoperire tehnica ce are aplicabilitate fizica in viata noastra.  Patentele pentru design au fost intotdeauna subiect de circ si judecata pentru diverse firme. De exemplu Microsoft da in judecata Corel pentru ceva patente pe care cei de la Microsoft considera ca le-au fost copiate de cei de la Corel.

“Nu e surprinzator faptul ca Microsoft da in judecata pentru lucruri atat de marunte. Sunt multi bani in joc. Daca cei de la Corel au copiat intr-adevar patentele Microsoft, chiar si unul singur, Curtea Federala va obliga Corel sa plateasca parte din profiturile avute cu aplicatiile in care s-au folosit patentele cu pricina, catre Microsoft. Nu e vorba doar de profiturile avute cu designul aplicatiilor, ci despre profiturile avute cu intreaga aplicatie.”

Ramane de vazut ce se va intampla cu acest proces, insa pe viitor ne vom mai astepta la patente stupide cu design ridicol din partea Microsoft.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.