Aplicatia Facebook atinge cifra de 126 de milioane de utilizatori unici lunar in 2015

Ei bine, se pare ca aplicatia Facebook a fost desemnata aplicatia anului 2015, cu o cifra de 156 de milioane 702 mii utilizatori in fiecare luna. Bineinteles ca este in continua crestere, cu 8% mai precis fata de aceeasi perioada a anului trecut si discutam despre utilizatori unici.

Youtube e pe locul doi in topul Nielsen, cu 97 de milioane de utilizatori unici in fiecare luna, urmata de Facebook Messeneger cu 96 de milioane.

Aplicatiile cu cele mai drastice schimbari de la an la an sunt Facebook Messeneger, cu o crestere in utilizatori unici de 31% fata de 2014 si Apple Music, cu o crestere de 26%.

Alte aplicatii din TOP 10 Nielsen, cele mai utilizate aplicatii ale anului 2015, mai sunt Google Search, Google Play, Google Maps, Gmail, Instagram si hartile celor de la Apple Maps app.

Google Search este aplicatia care a crescut cel mai lent si cel mai putin, cu doar 3% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Gmail, Google Maps, Google Play, YouTube, si Facebook, toate au avut o crestere de sub 10%.

Se pare ca avem parte de o incetinire la varf, in topul acesta al aplicatiilor cu zeci de milioane de utilizatori. Poate ca discutam de o saturare pe anumite sectoare si de de un val de simpatie pe alte sectoare, respectiv aplicatii de genul Instagram, Facebook Messenger, Youtube.

Sa mai precizam si faptul ca acest studiu Nielsen a tratat si problema sistemelor de operare, Android detine in acest moment 52.6% din piata din SUA in timp ce iOS are doar 42.7% dintre detinatorii de smartphone, Microsoft si Blackberry  2.8% respectiv 0.7%.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.