Tanar acuzat de hacking arestat in Marea Britanie

Un tanar de 21 de ani a fost arestat in Anglia dupa ce s-a jucat cu baza de date a celor de la VTech si a expus datele personale a milioane de parinti si copii. In cazul in care nu stiti cu ce se ocupa Vtech, discutam despre o companie ce are sediul la Hong Kong specializata in fabricarea de produse electronice destinate scolarilor si prescolarilor. De asemenea, Vtech este compania numarul 1 in lume in ceea ce priveste fabricarea de telefoane fara fir, cordless si se afla in TOP 50 cele mai renumite companii producatoare de electronice din lume.

Tanarul de 21 de ani a fost arestat in aceasta dimineata de South East Regional Organized Crime Unit (SEROCU). Baza de date Vtech a fost sparta pe data de 14 noiembrie iar in zilele urmatoare, compania si-a suspendat magazinul de aplicatii si careva website-uri pentru rezolvarea problemei de securitate. Datele expuse reprezinta nume, adrese de email, parole, adrese de domiciliu si istoricul descarcarilor ale adultilor ce au cumparat produse Vtech. De asemenea, alte date expuse mai sunt genul cumparatorilor si zilele de nastere.

Potrivit celor de la Vtech, aproape 4.9 milioane de parinti si 6.4 milioane de copii au fost afectati de aceasta situatie. Hackerul a spus cu cateva zile inainte ca a reusit sa citeasca mesajele prin care parintii comunicau cu cei mici prin intermediul aplicatiei smartphone Vtech si a tabletelor Vtech.

“Criminalitatea informatica afecteaza din ce in ce mai multe companii in intreaga lume, Vom continua sa lucram mai mult si mai bine pentru a asigura siguranta parintilor si a copiilor si pentru a identifica pe cei care comit asemenea de fapte ilegale”. Spune Craig Jones, seful SEROCU pe parte de criminalitate informatica.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.