Celulele cu energie ar putea permite dronelor sa zboare cateva ore bune

Majoritatea dronelor au o autonomie in zbor de maxim 20 – 25 de minute. Dar cum ar fi daca acestea ar putea sa zboare cateva ore in loc de aceste putine 20 de minute? Ei bine, acesta este scopul celor de la Intelligent Energy, care au conceput o celula cu hidrogen capabila sa tina drona in aer mult peste cele 25 de minute. In ultimele 14 luni, Intelligent energy a testat doua drone: una alimentata de o celula cu hidrogen si una alimentata de o celula cu baterie – hibrida.

Promitand zboruri mai lungi si reincarcare mai rapida, acest prim prototip o sa fie expus la CES, luna urmatoare. Compania britanica Intelligent Energy este specializata in dezvoltarea celulelor cu energie Proton Exchange Menbrane folosite in industria auto, in electronice elementare. Acum, incep sa se axeze si pe drone pentru care au combinat niste celule energetice etajate foarte usoare pentru a permite acestora sa ramana in aer pentru mai mult timp si sa reduca timpul de incarcare al bateriilor.

“Dronele reprezinta una dintre cele mai interesante tehnologii aparute recent, insa valoarea lor este limitata de propriile baterii. Pentru folosirea comerciala, trebuie sa ofere mult mai mult de 20 de minute de zbor. Acest lucru va deveni posibil odata cu lansarea produsului nostru: celule cu energie atasate dronelor ce vor reusi sa le tina in aer mult timp si vor avea un timp de reincarcare mult mai mic” spune Julian Hughes, Intelligent Energy.

Posibilitati precum explorarea locatiilor nesigure, salvare de vieti omenesti, fotografii de mare calitate, livrare de pachete vor deveni o realitate. Oricum, daca aveti de gand sa cumparati o drona, indiferent de cat de mult poate sa stea in aer, cititi regulamentul tarii in care o folositi intrucat exista destul de multe restrictii in ceea ce le priveste.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.