Politia din Tokyo echipeaza dronele din dotare cu plase

Care-i cea mai simpla metoda prin care poti opri o drona? Pai arunci pe ea o plasa de pe o alta drona, nu? Ei bine, daca esti genul care cauta samanta de scandal cu drona si te aflii in Tokio, politia are ac de cojocul tau dar si al dronei tale. S-au dus vremurile cand politia era dispusa sa foloseasca gloante adevarate pentru a dobora dronele inaltate ilegal pe cerul orasului Tokyo. In schimb, politia va folosi o frona uriasa echipata cu o plasa de gen navod pentru a opri celelalte drone de pe cer.

Potrivit rapoartelor, politia din Tokyo are o singura astfel de drona echipata cu plasa si o vor testa intreaga luna decembrie. Un clip postat de The Asahi Shimbun arata o drona cu 6 elice zburand pe cerul orasului cu o plasa de 3 metri patrati agatata de ea. Zboara catre o drona mai micuta ce ramane incolacita in acea plasa. Oficiali de la Nikkei spun ca dupa ce se va incheia perioada de testare, inca 9 astfel de drone vor impanzi orasul.

Daca va intrebati de ce Departamentul de Politie Tokyo are nevoie de aceste drone, ei bine, ele nu sunt pentru dornele care zboara fata sa cauzeze probleme. sunt destinate impiedicarii atacurilor teroriste cu drona. “Atacurile teroriste care folosesc drone ce transporta explozibili sunt o amenintare destul de serioasa. Speram sa putem proteja cu aceste 10 drone cetatenii de asemenea pericole” spune un oficial al politiei catre The Asahi Shimbu.

In realitate, aceasta decizie vine dupa ce in luna aprilie, o drona a pus pamant radioactiv pe biroul primului ministru. Din aceasta cauza, politia incepe sa ia din ce in ce mai in serios aceste drone. Pentru cei care nu fac belele in Tokyo si se tem pentru dronele lor, trebuie sa stie ca polita nu le va dobora daca dupa somatie acestea vor fi aduse la sol de buna voie.

No Responses

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.