De ce sa optezi pentru cazare in zona Bucovinei in stil traditional

Cred ca nu sunt singurul care a observat ca ne indepartam din ce in ce mai mult de traditii. Satele noastre au inceput sa fie din ce in ce mai parasite si stim cu totii de ce se intampla acest fenomen. Ce sa faci la tara? Din ce sa traiesti? Toti tinerii au plecat din pacate sa culeaga capsunele altora in loc sa isi puna mintile la contributie sa faca ceva in tara lor. Mi-e ciuda ca avem un popor care renunta atat de simplu la tara, daca si-ar pune mintea la contributie cu siguranta ar reusi sa faca lucrurile cum trebuie fara sa fie nevoiti sa isi faca bocceluta si sa plece.

Lumea satului, in adevaratul sens, are niste traditii extraordinar de frumoase si exista anumite zone in tara asta unde traditiile s-au pastrat. Bucovina este una dintre aceste zone care pentru multi dintre noi este destul de inaccesibila. De exemplu eu locuiesc in Mehedinti si pana la Suceava-i cale lunga de tot. nu am reusit sa ajung pana acum acolo. Cu ocazia Craciunului si a Revelionului avem ocazia sa ajungem si in aceste tinuturi daca dorim, intrucat exista o sumedenie de pensiuni ce ofera niste pachete de servicii destinate acestor sarbatori excelente.

Pai bine, poate te intrebi de ce iti recomand sa optezi pentru cazare in zona Bucovinei in stil traditional daca vrei sa petreci sarbatorile de iarna acolo. Stiu ca exista si hoteluri moderne in zona, insa eu unul va recomand ceva mai special. Daca tot mergeti sa vizitati niste zone mirifice, cu traditii din lumea satului inca active, de ce sa nu va cazati in stil traditional daca aveti optiunea? Una e sa te duci si sa vezi, alta e sa traiesti activ acele traditii. E pacat ca punem la spate aceste ocazii pentru ideea de confort, insa va asigur de faptul ca pensiunile ce ofera cazare in stil traditional au chiar mai mult confort de cat hotelurile moderne chiar daca e mai rustic.

Trebuie sa invatam sa pretuim ceea ce avem traditional, sa avem grija de traditiile acestea atat de frumoase dar pe cale de disparitie. Trebuie sa sustinem ce a mai ramas din ele pentru ca deja luptam cu o globalizare destul de acerba, lupta din care cel putin pana acum am iesit destul de sifonati.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.