5 pasi pentru imbunatatirea securitatii si intimitatii pe Facebook

Cine poate sa iti vada pozele pe Facebook? Doar prietenii? Dar prietenii prietenilor tai? Ai idee ca advertiserii primesc date de la tine? Ce aplicatii sunt legate de contul tau? Daca nu ai verificat setarile se securitate Facebook in ultima vreme, poate ca ar trebui sa o faci. Cred ca o sa fi surprins cand o sa vezi ce ai sub control si ce nu. Intr-o lume perfecta, ai sta vreo 3 ceasuri sa citesti despre securitatea si intimitatea  din setarile Facebook, insa putini sunt cei care au timp de asa ceva. O sa va arat in cele ce urmeaza cum setezi securitate si intimitate mult imbunatatita in cativa pasi simpli.

  1. Mergi la Settings -> General si schimba parola daca ai obiceiul sa o mai folosesti si la alte site-uri, e-mail, etc.
  2. Din aplicatia mobila mergi la Account Settings si alege Ads. Multi nu stiu, insa e posibil sa restrictionezi afisarea de reclame pe Facebook. O sa gasesti aici 3 optiuni. Ultima, Ads Based on My Preferences iti permite sa elimini ce nu te intereseaza dar Facebook incearca totusi sa iti vanda. Daca ai vazut mii de reclame la nisip pentru pisici, scoate “pisici” din lista de topics of interests.
  3. Din meniul vertical din stanga, alege Privacy. In doua minute alegi din aceste 8 setari lucruri importante precum cine poate sa iti vada pozele, cine poate sa iti vada postarile si asa mai departe, daca oamenii pot sa te caute pe Facebook dupa numarul de telefon sau email sau daca Google si alte motoare de cautare pot sa indexeze postarile tale.
  4. Tot din meniul din stanga, mergi la Timeline and Tagging. Citeste “Who can add things to my timeline?”, adica cine poate sa adauge lucruri pe wall-ul meu. Asigurati-va ca maxim prietenii pot face asta.
  5. Mergi si la meniul Apps, alege show all, apoi daca vezi acolo ceva ce nu iti convine scoate apasand X-ul. Recomand sa folositi Facebook desktop pentru asta, intrucat de pe aplicatie e destul de dificil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.