Detinatorii de drone vor putea fi identificati dupa serial number al acestora

Aceasta veste va afecta pe cei care tin foarte mult la intimitate, insa cu aceasta noua regula vei putea afla a cui e drona ce a aterizat in curtea casei tale. Nimeni nu incurajeaza incalcarea legii, insa intelegem de ce multi sunt tentati sa faca asa ceva in momentul in care isi cumpara o drona. FAA (Federal Aviation Administration – SUA) va lansa un sistem de inregistrare a dronelor incepand cu data de luni, ceea ce inseamna ca toti detinatorii de drone trebuie sa isi inregistreze aici numele, adresa de corespondenta, sa plateasca 5$, altfel vor fi penalizati daca sunt prinsi ca vor ridica in aer o drona neinregistrata.

Care-i problema? Pai potrivit FAA, numele persoanelor si adresele acestora vor fi publice in aceasta baza de date. Nu vei fi capabil sa il cauti pe Alex Ciocan sau unde locuieste, dar vei putea sa gasesti numele unei persoane care a inregistrat serial number al unei anumite drone.  Asadar, daca pare o solutie buna in cazul in care vrei sa afli cine a trimis o drona in spatele casei tale, e un pic deplasata mai ales ca regulamentul FAA nu este clar, nu se stie inca ce date vor fi publice si ce date vor fi private.

“FAA va fi in stare sa vada datele pe care le introduci. FAA foloseste un subcontractor pentru a mentine site-ul si baza de date si acel subcontractor va avea acces la datele pe care le introduci. Ca si FAA, subcontractorul  se angajeaza sa respecte regulile si legislatia referitoare la confidentialitatea datelor pe care le introduci. Sub anumite cirumstante, politia poate avea acces la aceste date” se arata in FAQ FAA.

 

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.