Viteza medie a internetului este in constinua crestere

Viteza medie a internetului la nivel mondial este in continua crestere, cu 14% mai exact in plus fata de anul trecut. Suna destul de vina daca ne luam dupa cifre, insa in practica, nu-i chiar atat de mult.  Potrivit unui raport al Akamai pentru al treilea semestru viteza medie a internetului la nivel mondial este undeva la 5.1 Mbps – pe teritoriu DSL.

Koreea de Sud are o medie de 20.5 Mpbs, o cifra care este de 4 ori mai mare de cat viteza medie din lume. Statele Unite nu se afla nici macar in primele 10 tari din lume, avand o viteza medie a internetului de 12.6 Mbps.

“Dintr-o perspectiva globala, viteza medie de navigare pe internet a crescut cu 0.2% de la semestru la semestru si a ajuns la 14% intr-un an de zile, atingand astazi 5.1 Mbps.”

Norvegia are parte de cea mai crestere a vitezei de navigare pe internet de la an la an din top 10 (+44% pana la o viteza medie de 16.4 Mbps), in timp ce Koreea de Sud avanseaza destul de incet, +19%.

In Statele Unite, 80% dintre utilizatorii de internet au o viteza mai mare de 4 Mbps iar o medie se afla undeva pe la 10 Mbps. Doar o patrime din utilizatorii de aici au o viteza mai mare de 15 Mbps.

La nivel global, 65% dintre utilizatori au conexiuni mai mari de 4 Mbps. Doar o patrime sau 27% dintre acestia au conexiuni mai mari de 10 Mbps in crestere cu 19% fata de anul trecut, in timp ce doar 15% au o conexiune mai rapida de 15 Mbps.

Potrivit studiului Akamai, doar 5.2% dintre utilizatori au viteze broadband, adica de peste 25 Mbps cu o crestere tot de 15% fara de anul trecut.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.