Angajatii Facebook care locuiesc in apropiere de sediu sunt platiti mai bine

Facebook recunoaste faptul ca ofera angajatilor pana la 10.000 de dolari extra ca sa se mute  langa sediul central al companiei, in Melno Park, California. Se pare ca Facebook a inceput sa ofere acest bonus inca de anul trecut. Pentru a fi eligibili, angajatii trebuie sa cumpere sau sa inchirieze un apartament/o casa la maxim 16 km distanta de sediul Facebook. Daca unii angajati au familii numeroase, pot sa primeasca pana la 15.000 de dolari drept bonus de la companie.

Desi suna grozav in teorie, in realitate 10.000 de dolari nu-s mare lucru tinand cont de faptul ca in San Francisco Bay preturile la case si chirii sunt destul de mari. Potrivit Zillow, pretul mediu pentru o casa in Menlo Park se ridica undeva la 1.96 milioane de dolari si se asteapta ca acesta sa creasca cu 5.1% anul viitor.

“Beneficiile oferite de Facebook  sunt concepute pentru a ajuta angajatii  si oamenii care conteaza pentru noi. ” spune un purtator de cuvant Facebook pentru Reuters.

Sincer, nu stiu daca e o idee buna pentru cei de la Facebook sa procedeze in acest mod. Cred ca pot sa dea peste cap piata imobiliara din zona. Cand proprietarii de case or sa isi dea seama ca ale lor proprietati se afla in apropierea sediului Facebook, or sa mareasca preturile cu cel putin 10%. Va dati seama ca majoritatea celor care doresc sa cumpere case in zona vor fi afectati, intrucat nu intereseaza pe nimeni sediul Facebook.

Facebook se bazeaza pe faptul ca angajatii vor petrece mai mult timp impreuna si la birou si astfel vor deveni mai productivi. De asemenea, pe termen lung e posibil ca Facebook sa faca chiar economii procedand in acest mod.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.