In sfarsit, VLC Player este disponibil pe ChromeOS

Mult iubitul player VLC era disponibil pe aproape toate sistemele de operare, chiar pe cele mai obscure si non populare cu o singura exceptie: ChromeOS. Ei bine iata ca a aparut si pentru ChromeOS acest player video conceput de o firma non-profit vineri. Ca si versiunea desktop a VLC, versiunea pentru ChromeOS poate reda majoritatea formatelor video, suporta network stream si DVD-uri ISO. Este de asemenea si un player audio in toata regula, capabil sa redea formate audio ciudate perecum FLAC.

“VLC  este destinat tuturor, e gratis 100%, nu are reclame implementate, nu spioneaza pe nimeni si e dezvoltat cu pasiune de catre voluntari. Intreg codul sursa este disponibil gratis.” Spune presedintele VideoLAN, Jean-Baptiste Kempf intr-un post pe blogul sau.

Alte functii VLC foarte utile includ media library pentru audio si video, suport pentru cover art si subtitrari, alaturi de un widget pentru audio control.

Noua versiune VideoLan pentru ChromeOS a fost testata pe un Chromebook Pixel si pe un HP Chromebook 14.

“E posibil sa fie probleme pe alte masini, noi sfatuim folosirea ultimei versiuni, Chrome 48 sau versiunea curenta Beta pentru a testa VLC. E primul release, nu va asteptati la functionalitate 100%, insa deocamdata nu sunt probleme.” Spune Kempf.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.