Cand alegem sa cumparam cartuse pentru imprimanta originale si cand compatibile?

Cei care au imprimante de ani buni probabil au vazut ca pe piata exista doua categorii de cartuse pentru imprimantele lor: exista cartuse originale, fabricate de producatorul imprimantei si cele compatibile fabricate de parti terte, firme diverse. Acuma, cartusele compatibile sunt ceva mai ieftine fata de cele originale, insa oare se merita compromisul?  Haideti sa vedem cand se cumpara cartusul original si cand compatibil.

Cartusele originale se cumpara in situatia in care aveti o imprimanta laser si nu exista un volum mare de pagini imprimate, de exemplu, un cartus tine vreo 3000 de pagini. Daca sunteti genul de persoana care scoate la imprimanta 50 de pagini / luna, e clar ca veti schimba cartusul o data la 4-5 ani. In acest caz, puteti sa cumparati un cartus original. Nu va deranjeaza cu nimic ca-i cu 25% mai scump fata de cel compatibil. Probabil ca sunteti si genul de persoana care tine la imprimanta respectiva si doreste sa fie totul ca la carte.

Cartusele compatibile se cumpara in situatia in care aveti o imprimanta cu tus, indiferent ca aveti sau nu volum mare de imprimat. Daca aveti si volum de imprimat, cu siguranta veti simti o economie importanta in buzunar. Cartusele pentru imprimantele cu cerneala /tus, sunt foarte scumpe comparabil cu ce ofera. De exemplu, un asemenea cartus costa ~ 50 de lei cel alb negru si din el nu scoateti mai mult de 100 de pagini. Pai calculati cu cartusul imprimantei laser, ca sa il ajungeti ca volum ar trebui sa cumparati vreo 20 de cartuse = 1000 de lei. Un cartus pentru o imprimanta laser cu o capacitate de 2000 de pagini printate costa 200 de lei.

De unde cumparam cartuse pentru imprimanta originale si compatibile?

Ei bine, aici poate sa fie o mica problema pentru ca la magazinele din oras nu veti gasi. Va trebui sa cautati pe internet si eu unul va recomand un magazin care numai cu asa ceva se ocupa: cartuseria.ro. Pe acest site veti gasi tot ce aveti nevoie in materie de consumabile pentru imprimante si in cazul in care nu ma credeti, click aici.

PS: preturile sunt destul de bune comparativ cu alte magazine online specifice.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.