PcMag.com ne intampina cu adevarata esenta a Black Friday

Dupa cum puteti vedea si voi, acela este un pop-up-ul pe care toata lumea il primeste in momentul in care intra pe site-ul pcmag.com. Ce spune pop-up-ul? Spune ca mai sunt 7 zile pana la Black Friday si ca ai face bine sa te abonezi la newsletter ca sa beneficeizi primul de ofertele cu la 50% discount. Ei bine, din acest pop-ul putem sa tragem doua concluzii referitor la Black Friday romanesc:

  1. Black Friday are ca data 27 noiembrie, nicidecum 19-20 noiembrie cum au luat-o unii cu oile pe la noi. Black Friday simbolizeaza in SUA inceputul sezonului de cumparaturi pentru Craciun si se tine in ziua urmatoare Zilei Recunostintei. Ziua Recunostintei anul acesta este pe 26 noiembrie.
  2. Black Friday inseamna reduceri de 50%, nu mizeriile de 10 – 15 % care se practica prin Romania si care oricum sunt niste procente fictive. Pai nu am vazut noi magazine care vand bomboana cu 5 lei si reducere de 80% cand un internet intreg o vinde cu 3 lei fara nici o oferta? Ce nu face romanul ca sa ia ochii cu ofertele?

Am spus de multe ori: nu voi cumpara niciodata lucruri pe care nu le urmaresc dinainte de Black Friday romanesc si asta pentru ca la noi e o tiganie fara margini. Marile site-uri nu sunt in stare sa stea online mai mult de 5 minute de cand se da startul, asta spune multe despre patroni, care de obicei le gazduiesc cu 5 dolari pe la despregazduire.ro sau ceva companie de hosting ridicola.

Noi nu vom avea niciodata Black Friday adevarat pentru ca pentru noi nu inseamna nimic. Nu simbolizeaza absolut nimic. Nu poti sa sarbatoresti ceva ce nu exista in traditie, nu? Poate ca ar trebui sa i se schimbe denumirea si cu asta basta, sa ii puna ceva nume romanesc. Tu ce nume crezi ca ar trebui sa pui Black Friday-ului romanesc?

pcmag

2 Comments

  1. Mort la datorie Nov 20, 2015
    • Alex Ciocan Nov 20, 2015

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.