Google va plati procesele partenerilor in cazul plangerilor de copyright Youtube

Cei de la Google declara razboi Digital Millennium Copyright Act si va folosi bani proprii pentru a proteja Youtuberii ai caror clipuri vor fi interzise pe motive de conflict de copyright. Astfel, 1 milion de dolari vor fi folositi drept costuri de judecata pentru a apara Youtuberii ale caror clipuri au fost blocate pe nedrept. DCMA permite exceptii in ceea ce priveste “fair use” a clipurilor precum critica, cercetare, invatamant, presa, ceea ce lasa intr-un fel detinatorul de drept al clipului fara drepturile de autor.

“Cu permisiunea tuturor celor care incarca clipuri pe Youtube, tuturor creatorilor de content, vom tine clipurile blocate de DMCA LIVE pe Youtube SUA, si le vom evidentia in sectiunea YouTube Copyright Center. Suntem dispusi sa acoperim in judecata orice proces care se deschide impotriva acestor clipuri si impotriva celor care incarca asemenea clipuri.”

Se pare ca cei de la Google sunt hotarati sa ajute pe cei care preia clipuri de pe net si le urca pe Youtube atata timp cat nu incalca drepturile de autor. Un astfel de caz a fost deja prezentat in instanta si este vorba despre canalul de Youtube UFO Theater, care a primit 3 notificari de eliminare a unor clipuri ce infatisau obiecte zburatoare neidentificate postate de Dean, detinatorul canalului. Acesta a adaugat un comentariu in care spune ca acele clipuri se afla sub licenta fair use.

“Chiar daca nu putem ajuta pe absolut toata lumea in legatura cu reprezentarea legala in tribunal, ramanem vigilenti in legatura cu notificarile de eliminare a clipurilor. Chiar daca putem proteja un numar destul de mic de clipuri, impactul va fi unul important si va da incredere youtuberilor ca Youtube va lupta pentru a oferi acestora un spatiu in care creativitatea este rasplatita in continuare. ”

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.