Cum sa nu-mi fie frica atunci cand merg la dentist?

De cele mai multe ori, oamenii simt fiori cand se gandesc la faptul ca trebuie sa ajunga pe scaunul de la dentist. Multi refuza sa mearga la stomatolog de frica, fie ca vorbim de o extractie, fie ca vorbim de coroane dentare sau de alte operatiuni pe care le fac medicii stomatologi.

Ne place sau nu, cand avem probleme grave cu dantura, in cele din urma tot intr-un cabinet stomatologic ajunge, fie ca e un cabinet stomatologic Bucuresti , Cluj, Timisoara sau dintr-un alt oras.

Ca sa nu-ti mai fie frica atunci cand mergi la dentist, in primul rand trebuie sa-ti schimbi modul de a gandi lucrurile. Da..e posibil sa simti un oarecare disconfort, insa, crede-ne ca dupa ce te intorci de la dentist vei vedea ca disconfortul simtit acolo nu se compara cu disconfortul pe care il aveai inainte. Unii indura zile intregi de durere de masele, fara sa se gandeasca la faptul ca o extractie nu este dureroasa. Medicina a avansat si avanseaza in continuare, iar medicii stomatologi au tot felul de solutii moderne care vin in ajutor si te fac sa nu te doara.

In al doilea rand, cand te hotarasti sa mergi la dentist, cauta un medic in care simti ca poti avea incredere, un medic ce iti inspira calm si blandete. Astfel vei fi mai relaxat/a si iti va fi mai usor sa pasesti pragul cabinetului.

Totodata, ca sa scapi de frica de dentist, poti lua pe cineva cu tine atunci cand mergi la cabinet. Mergi cu o persoana apropiata tie, astfel incat sa simti ca cineva pe care te poti baza este acolo.

Fie ca ai 15, 30 sau 50 de ani, nu trebuie sa privesti vizita la dentist ca pe ceva de speriat. Crede-ne ca nu e cel mai de temut lucru, dimpotriva.

Articole Asemănătoare

One Response

  1. Marius Aug 25, 2016

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.