Noi reguli pentru drone

Te gandesti sa cumperi o noua drona? Ei bine, nu esti singurul. Se estimeaza ca ar zbura la ora actuala prin lume sute de mii de asemenea aparate si inca cateva zeci de mii vor fi vandute pana la finalul lui 2015. Dronele nu sunt un gadged atat de simplu, sunt niste aparate foarte dificil de controlat si ai nevoie de ceva antrenament pana sa reusesti sa stapanesti una asa cum trebuie. Oricum, daca ai de gand sa inalti una, tine cont ca exista niste reguli in ceea ce priveste legalitatea si dreptul la intimitate.

Altitudinea maxima pentru drone este 152 de metri, de la acea inaltime in sus se considera zona de zbor controlata. Dronele nu au voie sa intre in aceasta zona a cerului pentru ca exista riscul sa se loveasca de alte aparate de zbor precum elicopterele, ce au tendinta sa zboare la altitudini foarte joase.

De asemenea, daca ii dai drumul in public, ia in calcul faptul ca vor exista obstacole si chiar oameni in jur. Fii cu ochii pretutindeni. Daca vrei sa o inalti in jurul aeroportului, mai gandeste-te o data. Ca o regula generala, n-ar trebui sa folosesti drona la mai putin de vreo 3 km de cel mai apropiat aeroport. Nu uita ca n-ai voie cu dronele in parcuri.

Feriti-va sa inaltati drone daca conditiile meteo sunt nefavorabile. Sunt aparate usoare si e foarte simplu sa vi le ia vantul.

Inregistrarea dronelor la FAA de asemenea va fi un pas obligatoriu chiar daca e vorba despre un simplu formular online. Daca folosesti drona pentru a filam sau a face poze atunci clar ai nevoie de un permis special emis de FAA. Lucrurile se complica destul de mult pentru ca dronele incep sa devina aparate din ce in ce mai avansate si reusesc sa zboare mult mai sus, mult mai departe si mult mai mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.