Igiena orala, o prioritate pentru toata lumea

Statisticile indica faptul ca romanii au o igiena orala precara, cea mai precara din intreaga Uniune Europeana. Nu cred ca mira pe nimeni acest lucru, totul tine de educatie. Atata timp cat vom avea o tara foarte prost educata tinerii vor avea ocazia sa ajunga destul de des la dentist in cazul in care au bani sa repare cariile si problemele aparute, intrucat asigurarea de sanatate nu acopera nimic din ce inseamna tratamente stomatologice. Bineinteles ca cei care au parte de o educatie precara au toate sansele sa nu isi rezolve niciodata problemele dentare intrucat nu vor avea acces la joburi bine platite. E un cerc vicios.

Igiena orala nu costa si poate fi intretinuta destul de ieftin

Incerc sa imi imaginez de ce igiena orala este lasat mereu pe ultimul loc atata timp cat o periuta de dinti nu costa o avere. Poftim aici, 10 lei. Nu scrie nicaieri ca trebuie musai o periuta electrica desi intr-adevar cele electrice sunt mult mai eficiente, insa pana sa se inventeze cea electrica s-au folosit cu succes cele manuale. Deci sa nu-mi spuneti ca cei de la tara nu au 10 lei pentru o periuta de dinti si inca 5 lei pentru pasta de dinti. Nu la bani se rezuma problema ci la mentalitate. La tara exista o mentalitate destul de inapoiata care obliga oamenii sa se accepte asa cum sunt si care nu are legatura cu atentia la detalii.

Educatia joaca un rol extraordinar de important in constientizarea necesitatii de igiena

Atentia pentru propria persoana apare la oras unde exista o alta mentalitate, plina de prejudecati. Respiratia urat mirositoare apare inevitabil si oamenii te vor ocoli. Cunosc persoane la tara care nu s-au mai spalat pe dinti de doi ani de zile, i-au filmat pana si cei de la ProTV. E incredibil, parintii ii trimit la munca si astfel copiii cresc fara o idee clara despre ce inseamna igiena personala. Apoi, odata ajunsi la oras sunt marginalizati si nu se alege absolut nimic de ei… Totul porneste de la educatie…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.