Cata economie poti face cu ajutorul becurilor cu LED?

Becuri. Intotdeauna am cosmaruri cand ma gandesc la becuri si asta pentru ca imi aduc aminte de acele mizerii, ca altfel nu le pot numi, care pocneau precum petardele si cand doreai sa le scoti din dulie ramaneai cu bulbul in mana si cu montura in dulie. Ei bine, ca sa scoti filetul becului trebuia sa te duci sa opresti curentul pe iluminat in toata casa si sa iei un patent strasnic cu care sa scoti din dulie fierotania ce refuza sa iasa. Am patit asta de prea multe ori ca sa mai tin prin casa becuri de duzina, cu 1 leu bucata care nu-ti aduc atata lumina pe cat necazuri. Am renuntat la acele becuri clasice cu filament si am trecut pe becuri cu led. Ei bine de cand am facut mutarea am observat si o economie semnificativa a consumului de energie electrica despre care o sa va povestesc in cele ce urmeaza. Pentru inceput, trebuie sa va spun ca am cumparat pentru toata incinta acest bec led e27.

27 kw economie doar cu 4 becuri schimbate

Dupa prima luna de folosire a acestor becuri cu led, am observat o economie de 27kw fata de vremurile cand foloseam becuri clasice de 100w cu filament care pocneau mai ceva ca petardele de Revelion. Am reusit sa calculez aceasta diferenta pentru ca sunt pasionat de statistica si mereu am spus ca atata timp cat monitorizezi exact situatiile in care pot aparea defectiuni sau poti fi tras pe sfoara, niciodata nu o sa se intample lucruri ciudate. Tot auzeam prieteni care se plangeau ca platesc nu stiu cat la curent insa ei nu consuma… Ei, consuma dar nu-si dau seama. Daca erau ca mine care lasa becurile aprinse peste tot in casa chiar si ziua, e clar ca se consuma. E posibil sa fie si contoarele defecte, doar s-a mai vazut.

E diferenta destul de mare dupa ce treci pe becuri LED si pot spune ca am scapat de petarde, am scapat de situatia penibila de a opri curentul in toata casa si de a sta cu patentul in dulie cocotat pe masa sau pe scaun pentru a scoate din dulie fierotanii. Cred ca toata lumea ar trebui sa treaca la becuri cu led atat pentru economie cat si pentru siguranta faptului ca nu vor sta toata ziua sa schimbe becurile arse.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.