DJI Manifold – Pc-ul pentru drone

Astazi, cei de la DJI au dezvaluit Manifold, un PC destul de puternic ce va permite developerilor sa isi transforme dronele in roboti cu adevarati inteligenti. Manifold arata ca un desktop PC foarte mic, insa in loc sa il conectezi la un monitor, il legi bine pe o drona. Costa nici mai mult nici mai putin de 499$ si poate fi montat pe drona celor de la DJI numita Matrice, care costa 3299%.

De ce ai avea nevoie de Manifold?

Ei bine, majoritatea celor pasionati de drone nu vor avea niciodata nevoie de asa ceva, insa developerilor le va veni drept o mana cereasca acest mic PC. Le va permite sa foloseasca aplicatii mult mai inclinate catre sfera profesionala atunci cand drona se inalta catre ceruri, discutam aici despre cei care fac filmari profesionale cu drone si nu numai.

“Cu Manifold, intram intr-o lume noua, mai rapida, mai puternica in ceea ce priveste inteligenta artificiala a dronelor. Manifold ajuta celor care folosesc dronele pentru a rezolva probleme complexe din aer, pentru filmari de amploare, etc” spune Michael Perry, director DJI. Developerii ar putea de exemplu sa conecteze o multime de dispozitive la acest PC, precum camere cu infra rosu, dispozitive de analiza a aerilui si a atmosferei. Acest pc poate sa capteze date in timp real din timpul zborului de la asemenea dispozitive.

Manifold are in componenta Nvidia Tegra K1 quad-core ARM Cortex-A15, ce poate atinge viteze de pana la 2.2 Ghz si consuma doar 15w, de 4 ori mai putin de cat un laptop conventional.

Manifold cu Ubuntu 14.04 LTS este asteptat pe piata in jur de 5 noiembrie 2015 si vine cu 5 ani de suport tehnic de intretinere si poate fi comandat impreuna cu display-uri HiDPI.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.