China imbratisaza plata cu cardul in mase, insa oare hackerii le vor da pace?

In timp ce China imbratiseaza in masa plata cu cardul, Trend Micro observa o crestere semnificativa a activitatii criminale cibernetica indreptata catre fraude cu cardul. Compania de securitate a publicat un nou studiu de caz in legatura cu dedesubturile activitatilor criminale cibernetice din China, studiu ce dezvaluie un interes tot mai puternic pentru a fura datele bancare ale celor care platesc online.

“Hackerii au sarit repede in carca celor care platesc cu cardul” scrie autorul raportului Lion Gu, component al echipei de cercetare a vulnerabilitatilor la Trend Micro.

Probabilitatea de crestere a infractionalitatii informatice in China este ceva destul de real, intrucat acest lucru s-a intamplat in absolut toate tarile cu traditie in acest gen de metoda de plata. De exemplu, Gu a descoperi un website in care datele cardurilor erau trimise direct prin SMS hackerilor. Pagina cu plata online fusese modificata in acest mod.

De asemenea, au inceput sa se vanda direct dispozitive cu care poti frauda ATM-uri sau site-uri web. Un dispozitiv de colectare a datelor de pe card montat pe ATM costa 630 de dolari in China aparate care vin la pachet si cu dispozitiv de pus peste tastatura astfel incat sa inregistreze si codul pin.

Ramane de vazut ce se va intampla cu aceasta tara care in acest moment cel putin, pare cea mai puternica din lume. Faptul ca se dezvolta continuu nu poate de cat sa arate evolutia societatii chineze dar si a noastra ca si specie umana. Multi se intreaba cum e posibil ca o tara atat de comunista si atat de saraca precum China sa devina cea mai mare putere a lumii… Iata cum poate: avanseaza tehnologic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.