La cine apelezi cand ai nevoie de fundatii speciale trainice?

Casele in Romania se construiesc destul de des pentru ca avem boala asta megalomana in sange care ne impinge de la spate sa avem proprietati. Cu cat ai mai multe case, masini, cu atat esti mai bine vazut in societate. Ei bine, nu e o mentalitate tocmai corecta si buna, insa se intampla. Se construiesc foarte multe case in Romania contemporana dar se construiesc si foarte prost. Calitatea in constructii a ajuns la un nivel foarte scazut in ultimii ani si asta din cauza celor care vor sa construiasca mult si ieftin.

Casele in Romania se construiesc cu meseriasi, nu cu firmele autorizate

Din pacate, mentalitatea asta de mult si ieftin nu are legatura cu trainicia si toti cei care construiesc casele cu meseriasii cu 100 de meserii si nici o calificare, toti cei care le construiesc dupa ideea de cat mai ieftin, o sa aiba parte de surprize in viitor, intrucat constructia este genul de lucrare ce are ca scop initial sa reziste in timp. Daca se umbla la “reteta” si se aduc cele mai ieftine materiale, cea mai ieftina mana de lucru si asa mai departe, nu are cum sa mai existe trainicie. Nu poti sa ai o casa in regula daca alegi sa lucrezi cu cei care habar nu au sa construiasca.

Cred ca am vazut sau macar am auzit cu totii de problema asta, a meseriasului care stie sa construiasca, dar nu stie sa ridice o casa. Cate case cu acoperis stramb nu am vazut noi? Cate case care au plecat la vale din cauza faptului ca temelia nu a fost construita asa cum trebuie? Sunt multe la numar si ideea este ca macar la fundatie sa se lucreze cu profesionisti. De acolo porneste totul. Atata timp cat fundatia e trainica, restul conteaza mai putin. Romanii sunt genul de oameni care vor sa construiasca oriunde, asa ca au nevoie de fundatii speciale trainice. Faptul ca nu-si dau seama de acest aspect, duce de multe ori la proiecte ratate si case ridicate pe jumatate.

Da, daca va intrebati ce-s cu casele alea care sunt terminate pe jumatate de 10 ani, la care nu s-a mai lucrat nimic de un car de vreme, sa stiti ca sunt gresite ca si modalitate de constructie si nesigure. Nu e vorba ca nu mai au proprietarii bani, nu, este fundatia gresita si daca s-ar continua proiectul siguranta celor care ar locui acolo ar fi periclitata.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.