MasterCard sprijina ideea de Mobile Payments

MasterCard a facut echipa cu General Motors, Nymi si Ringly, insa are de gand sa creasca portofoliul de parteneri in viitorul apropiat. Aceasta companie lucreaza de asemenea cot la cot cu alte firme pentru a aduce plata cu telefonul mobil mai aproape de realitate. Astfel, din punctul de vedere MasterCard, orice obiect trebuie sa poata fi cumparat cu telefonul mobil in ziua de azi.

Compania o sa aiba parteneriate cu designeri de moda si fabricanti auto pentru a ingloba tehnologia aceasta de plata cu telefonul in produsele lor. Dupa cum spuneam mai sus, General Motors este deja in parteneriat cu MasterCard pentru acest proiect. “In masura ce tot mai multe dispozitive devin conectate, consumatorii vor avea posibilitati nelimitate in ceea ce priveste modalitatea de plata, iar telefonul mobil va fi printre preferatele lor.”

MasterCard a mai semnat un parteneriat si cu Qualcomm, fabricantul de cipuri pentru a dezvolta o tehnologie ce poate fi integrata in dispozitive mai putin traditionale pentru plata, de exemplu telefoane mobile fara NFC, simple. Deocamdata, cei de la General Motors au dezvoltat o cheie care iti permite sa pornesti masina dar si sa faci plati, in timp ce Nymi are o bratara. Cei de la Ringly ofera un inel cu o tehnologie similara inauntru.

Primele dispozitive de acest gen vor fi lansate oficial in anul 2016, iar cei de la MasterCard spun ca absolut totul va putea fi cumparat in viitorul apropiat cu asemenea cipuri destinate platilor mobile. Acesti pasi facuti de MasterCard tin sa aduca mai aproape de realitate ceea ce compania a promis marilor companii: pana in anul 2020, peste 50 de miliarde de dispozitive vor putea sa se conecteze la Web, putand de asemenea sa faca plati.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.