Transformarea unui acoperis plat intr-unul inclinat

Exista multe motive bune pentru a transforma un acoperis plat intr-unul ascutit sau inclinat. O constructie inclinata poate adauga un aspect mai atragator si spatiu pentru depozitare sau chiar pentru locuit, poate reduce intretinerea (in multe cazuri) si poate rezolva problemele structurale ale uneia plate. In acelasi timp, exista mai multe motive intemeiate pentru a nu face acest pas. Cheltuiala este unul dintre acestea si, in plus, acoperisurile inclinate au propriile lor probleme cu intretinerea si scurgerile (nici un model nu este perfect). O constructie plata, de asemenea, poate adauga distinctie la o casa, ceea ce o face sa iasa in evidenta printre multimea de frontoane si constructii din cartier. Concluzia este ca aceasta decizie trebuie considerata cu atentie. In continuare ne vom uita la elementele de baza pentru a te ajuta sa incepi acest proces.

Ce este in neregula cu un acoperis plat?

Acest tip de constructie are o reputatie proasta in domeniu. Multi agenti imobiliari si proprietari de case se tem de el, iar unii asiguratori nu il vor acoperi. Dar adevarul este ca a protejat in mod eficient cladirile de secole. Acesta este ideal pentru cladirile comerciale mari si poate fi la fel de eficient pe case.

Instalarea, materialele de acoperire si intretinerea sunt deosebit de critice pentru acoperisurile plate, in primul rand datorita problemei gravitatiei: acestea au doar o usoara panta (nu sunt de fapt plate), asadar probleme cum ar fi elementele structurale deformate, sisteme de fixare instalate necorespunzator si reparatii neglijente pot duce cu usurinta la strangerea apei – iar apa statoare nu este niciodata un lucru bun. Aceste tipuri de constructii pe case ar putea fi mai predispuse la probleme decat omologul lor comercial, deoarece designerii rezidentiali si profesionistii in remodelari pot duce lipsa de expertiza, ceea ce duce la probleme cum ar fi elemente structurale subdimensionate si zone vulnerabile in locurile unde materialele de acoperire intalnesc peretii si alte elemente . De asemenea, de multe ori la case nu sunt utilizate aceleasi materiale de acoperire de ultima generatie ca la cladirile comerciale.

Metode de conversie ale acoperisurilor

Exista mai multe moduri de a converti un acoperis plat la unul ascutit. Uneori constructia veche este lasata, alteori, este eliminata. Pe case, acoperisurile inclinate noi sunt de obicei sustinute de peretii exteriori, ca si in cazul constructiilor standard. In orice caz, indiferent de metoda utilizata conversia trebuie sa fie aprobata de catre un inginer sau un alt constructor profesionist calificat.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.