Termograful: notiuni de baza

Un termograf este un dispozitiv portabil folosit in interiorul remorcii frigorifice, care este capabil sa inregistreze in mod independent temperatura pe o perioada definita de timp. Datele pot fi recuperate, citite, evaluate si impartasite cu orice parte interesata, cum ar fi expeditori, recipienti, producatori, companii de transport. Acesta devine, de asemenea, proba cheie in cazul in care se produce o disputa referitoare la temperatura.

Exista unele domenii-cheie de care fiecare sofer ar trebui sa fie constient atunci cand vine vorba despre inregistrarea temperaturii, in scopul de a se asigura ca aparatele vor oferi citirea cu cea mai mare exactitate. Acestea se refera la constructia si performanta termografului, pozitia si plasarea acestuia.

Performanta si constructie

Cele mai multe aparate de inregistrat temperatura au un termistor intern sau termocuplu, sau pot fi conectate la surse externe. Prelevarea si masurarea sunt efectuate periodic si stocate digital. Multe aparate de inregistrat au incorporat un ecran de date, modelele mai noi avand chiar si o functie de avertisment. Cele mai multe aparate de inregistrat sunt mici (de marimea unui telefon mobil), cu baterii si portabile; mai sunt de asemenea echipate cu un microprocesor, o memorie interna pentru stocarea datelor si senzori. Este din ce in ce mai comun pentru termografe sa fie conectate la calculatoarele personale si telefoanele mobile pentru setari, control si analiza.

Sistemele de management al calitatii reglementeaza calibrarea corecta cu standardele nationale si respectarea procedurilor de verificare si validarea formala; programul de calibrare depinde de cat de mult este utilizat dispozitivul. Este esential, la fel ca la toate accesoriile profesioniste pentru camion , ca termograful sa fie in stare buna de functionare si functional la inceputul unei calatorii. Recorderul va fi nesemnificativ, daca performantele sale nu sunt verificate.

Pozitie

Pozitia aparatului este critica pentru a va asigura ca acesta ofera o citire corecta. Locatia corecta a acestuia este pe paletul din spate, dreapta, indiferent daca trebuie plasat inainte de un transport, sau este necesar pentru fiecare cursa.

Aparatele de inregistrat temperatura nu ar trebui sa fie montate pe peretii remorcii, deoarece acestia permit transferul de caldura, ceea ce ar putea sa afecteze citirea corecta.

Plasamentul

Inregistratoarele trebuie sa fie plasate pe partea de sus a cutiilor de palet, pentru a oferi o citire corecta. Acestea trebuie sa fie plasate cu grija, astfel incat sa nu se deterioreze.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.