Sfaturi pentru decorarea plafonului

Oamenii petrec cel mai des, foarte mult timp alegand designul lor pentru pereti si pardoseala, dar ignora cu totul plafoanele. De fapt, cele mai multe vopsele pentru tavane nici nu contin pigmenti. Pigmentul este important, deoarece albul nu este o culoare in sine, ci doar absenta acesteia. Culoarea, textura si balansarea corecte pot imbunatati proportiile unei camere, pot schimba sentimentul pe care il ofera aceasta si pot compensa pentru orice dezavantaje fizice, in timp ce ii confera un stil specific.

Culori ale plafonului pentru pereti colorati

In timp ce albul este popular datorita neutralitatii sale, acesta nu este cea mai buna alegere. Albul poate face constructia sa apara mai aproape intr-o camera cu un plafon suspendat dar si mai departe in camere inalte. Asadar, ori de cate ori este posibil, incearca sa adaugi niste culoare, iar un mod simplu de a face acest lucru este de a folosi o nuanta din culoarea peretelui. Nuanta perfecta poate fi creata prin amestecarea unei parti din vopseaua de perete cu doua sau trei parti alb pur. Mulurile pot fi vopsite aceeasi culoare sau o nuanta mai inchisa. Prin utilizarea nuantelor de aceeasi culoare, te vei asigura ca toate tonurile arata bine impreuna.

Culorile plafonului pentru pereti albi

Chiar daca peretii sunt de culoare alba, aceasta nu inseamna ca tavanul trebuie sa fie la fel. Culoarea acestuia ofera unei camere dimensiune si fler. Tavane colorate pentru camera in nuantele moi, spre exemplu vor face camera sa para mai deschisa. Acestea pot fi albastru deschis, piersica apus de soare sau galben solar. Daca doresti sa reduci inaltimea camerei, ia in considerare o culoare intunecata, cum ar fi bleumarin, ciocolata sau carbune.

Culori pentru tavan in camerele intunecate

Daca ai o camera intunecata, ia in considerare un finisaj lucios, care va amplifica lumina disponibila. Acest lucru poate fi dificil, deoarece vopseaua lucioasa va pune in evidenta orice defecte in suprafata tavanului. In spatii mici, cum ar fi un hol la intrare, o oglinda poate fi instalata pentru a adauga inaltime si lumina.

Acoperirea imperfectiunilor

In cazul in care tavanul are defecte, exista numeroase modalitati de a le masca. Grinzile false pot fi folosite pentru a masca firele electrice sau fisurile, iar un plafon urat ar putea fi acoperit cu panouri.

Panourile pot fi colorate sau pictate in functie de stilul pe care doresti sa il creezi. Materialul poate fi, de asemenea, folosit pentru a ascunde suprafata constructiei. Spre exemplu, tesatura de corturi va da camerei un aspect mai intim.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.