Cum sa iti pregatesti copilul pentru scoala

Inceperea scolii este o schimbare uriasa in viata unui copil mic si o ajustare mare pentru parinti, de asemenea. Fiind bine pregatit te va ajuta sa faci din acest lucru o experienta pozitiva si incitanta pentru cel mic si pentru tine. Verifica sfaturile noastre pentru ca totul sa se desfasoare fara probleme.

Iti amintesti cum te jucai “de-a scoala” cand erai mic? Acum este un moment minunat pentru a reveni la acest joc favorit. Daca poti convinge un alt membru al familiei, cum ar fi tata sau bunica sa intre in joc, este chiar mai bine.

Incepe cu tine ca profesor si cere tuturor sa stea pe un covor sau o patura. Cele mai multe clase incepatoare folosesc covorul pentru predare si ora de povesti si bancile pentru activitati individuale sau de grup. Copilul tau ar putea fi reticent, insa atunci cand tata sau bunica se vor alatura jocului, cel mic nu va putea rezista.

Lasa-l sa probeze uniforma

Copilul tau este, probabil, incantat sa poarte noua sa uniforma, asa ca lasa-l sa o imbrace. Invata-l trucuri utile, cum ar fi punerea etichetei la spate si tinerea mansetelor pentru a opri manecile sa se ridice. Si nu uita sa incercati si geaca si pantofii.

Joaca „Simon Zice”

Copiii de varsta scolara trebuie sa fie in masura sa urmeze instructiunile profesorilor lor. Jocuri, cum ar fi „Simon Zice” sunt o practica grozava pentru acest lucru – incearca sa schimbi “Simon” cu o jucarie sau personajul preferat al copilului.

Odata ce si-a insusit instructiunile simple, adauga doua sau trei impreuna: “scoate-ti pantofii, inchide-ti haina, apoi spala-te pe maini”. In cazul in care cel mic are dificultati in a urma instructiunile, cere-i sa ti le repete si lauda-l, atunci cand reuseste!

Ajuta-l sa isi dezvolte coordonarea

Permitand copilului sa foloseasca foarfecele sau jucarii creative , precum play-doh, sau implicarea acestuia in activitati casnice, cum ar fi gatitul si gradinaritul, sunt moduri grozave de a-l ajuta sa isi dezvolte forta mainilor si coordonarea, de care are nevoie pentru a controla un creion la scoala.

Colorarea este prima etapa pe drumul scrisului, asadar lasa copilul sa se exprime cu ajutorul creioanelor colorate, vopselelor sau al apei si al pensulelor.

Joaca jocuri cu nume

Copilul tau poate nu stie sa scrie, dar este util ca acesta sa poata recunoaste numele sau pe un cuier sau pe o eticheta atunci cand incepe scoala.

Cauta cat mai multe oportunitati pentru ca cel mic sa isi vada numele. Ai putea pune numele lui pe frigider, pe cuptorul cu microunde sau pe desenele sale. Apoi joaca jocuri “Vanatoarea de comori”, in care trebuie sa gaseasca numele prin gradina sau prin casa.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.