Alegerea corecta a verighetelor

Nu te grabi atunci cand probezi

Poate ca iti place ideea de aur roz impletit sau un inel al eternitatii cu diamant, dar odata ce ajungi la magazin, incearca unele modele de verighete care nu sunt pe lista ta. Discuta cu bijutierul, apoi lasa-l sa iti faca sugestii bazate pe ceea ce iti place si nu exclude nimic. La fel ca si cu rochia de mireasa, ai putea ajunge sa iubesti ceva ce nu ai fi crezut. Pe masura ce iei in considerare stiluri diferite, nu uita de confort- unele inele pot arata intr-adevar frumos, dar atunci cand le pui pe deget, acestea nu se potrivesc. Poate diamantele te deranjeaza la celelalte degete intr-un mod ciudat. Poarta verigheta in magazin pentru cateva minute si in acest timp, incearca sa scrii si sa trimiti mesaje text, ca un test de confort.

Gandeste pe termen lung

Asigura-te ca stilul pe care il alegi este ceva pe care vei dori sa il porti pentru, sa zicem, urmatorii 40 de ani. Acest inel este menit sa rezite in orice mediu, asadar alege unul pe care sa il iubesti si pe care te imaginezi purtandu-l pentru o lunga perioada de timp. Dar nu te stresa prea mult: poti modifica verigheta (adauga diamante sau trece de la aur alb la platina) mai tarziu, pentru a marca o aniversare speciala.

Ia in considerare intretinerea verighetelor

Pentru a pastra o banda de nunta cu pietre curata si stralucitoare, va trebui sa o speli in apa calda cu detergent, apoi sa o perii usor cu o periuta de dinti sau perie pentru sprancene moale (presiunea prea mare poate slabi pietrele), sa o clatesti si sa o stergi cu o carpa moale, fara scame. Suna prea complicat? Poate doresti sa optezi pentru un inel din aur sau platina fara complicatii, pe care sa-l stergi pur si simplu cu o carpa moale.

Alege dimensiunea corecta

Cele mai multe persoane rareori isi scot benzile de nunta; le poarta prin veri, ierni, exercitii fizice, sarcini – tot timpul cand degetele se umfla si contracteaza de la caldura, de la frig, de la retentia de apa sau de la cresterea in greutate. Pentru a gasi marimea potrivita care va suporta cel mai bine toate aceste modificari, programeaza ultima proba a inelului intr-un moment in care esti calm si temperatura corpului este normala. Asta inseamna ca nu ar trebui sa finalizezi proba de dimineata, imediat dupa ce ai facut efort fizic sau atunci cand iti este foarte cald sau frig.

Verifica calitatea

Aceasta se aplica tuturor inelelor, nu doar verighetelor de nunta. Asigura-te ca inelul are doua marci in interiorul benzii: marca producatorului si marca de calitate, 24K sau PLAT, de exemplu (acest lucru dovedeste ca calitatea metalului este exact ceea ce spune vanzatorul ca este). Daca inelul este format din doua sau mai multe metale, asigura-te ca exista o marca de calitate pentru fiecare tip de metal in parte.

Articole Asemănătoare

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.