De unde cumparam elemente pentru o instalatie hidraulica?

Hidraulica este un domeniu fascinant, nu stiu cum il considerati voi, insa eu unul am fost pasionat de asa ceva de mic copil. Imi placea sa privesc excavatoarele care veneau sa sape cate o groapa in fata sau in spatele blocului de fiecare data cand se spargea o teava. Si credeti-ma , in anii 90 se spargeau destul de multe tevi. Intre timp, reteaua de apa si canal din oras a can fost schimbata. Europa a venit cu banii si astfel am ajuns sa mai vad hidraulica in actiune doar pe la televizor.

In urma cu vreo doi ani am vrut sa ma fac excavatorist. Aveam nevoie de un atestat in acest sens si am vrut sa aplic la un curs de calificare. Viata a facut sa urmez alt drum si am lasat-o balta. Daca nu as fi lucrata acum in publicitate online, probabil ca eram pe ceva buldozer bucurandu-ma de viata la fel de mult cum ma bucur si acum in momentul in care ma gandesc ca traiesc din scris. Pentru mine munca nu este o problema, nu o transez in munca fizica sau intelectuala, in munca pentru fraieri sau pentru oameni inteligenti. Munca e una singura si nu e nici o rusine sa muncesti, nu conteaza ce…

Cu hidraulica m-am mai intalnit in urma cu 6 luni cand unchiul meu a avut nevoie de niste furtune pentru buldo. S-a chinuit si el, a facut pe dracu-n patru si a cumparat un buldoexcavator din Germania. A facut o afacere destul de buna pentru ca utilajul avea destul de putine ore contorizate, ca la utilaje asa e, in ore, nu numar de kilometri. L-a muncit vreo jumatate de an si a aparut prima problema, s-a rupt un furtun. Nu e nimic grav cand discutam despre utilaje ce functioneaza pe baza de presiune hidraulica. Problema a aparut in momentul in care am fost nevoiti sa cautam o zi intreaga in oras dupa furtun.

Pe la orele 17, dupa 4 ore de cautari am decis sa renuntam. Severinul nu e nici pe departe genul de oras in care sa gasesti orice, oricand. Atunci n-a fost sa fie, nu am gasit furtun nici cu lumanari aprinse la biserica. Am facut o comanda pe internet la cei de la tehnovest.ro. Daca stiam de la inceput ca nu gasim asa ceva in oras am fi dat comanda de dimineata. Furtunul a costat destul de putin. Bine, nu va imaginati ca a fost pomana, am comandat ceva de calitate si calitatea costa, dar nici preturi exagerate nu am avut.

De acum inainte, cand mai e vreo problema cu hidraulica, stiu de unde sa cumpar sau sa indrum pe ceilalti. E destul de simplu sa te descurci atunci cand mergi la sigur si stii exact unde sa te duci fara sa pierzi timpul de pomana pe la magazinele din oras. Internetul incepe sa ne ajute din ce in ce mai mult in ziua de azi si cred ca peste 10 ani magazinele din oras or sa dispara cu totul atata timp cat nu iti pot rezolva problemele.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.