Tu ce stii despre plasma termica?

Plasma termica reprezinta cea mai noua solutie alternativa pentru incalzirea locuintelor. In ultimii ani, cred ca toata lumea a observat ca preturile pentru incalzirea prin termoficare au crescut destul de mult, invers proportional cu nivelul de trai. Exista oameni care pe timp de iarna platesc undeva la 800 de lei pe luna pentru caldura si apa calda daca sunt racordati la sistemul de termoficare al orasului. Calorimetrele care ar trebui sa aduca economia nu o prea aduc si din aceasta cauza, trebuie sa ne orientam catre o solutie noua si moderna pentru incalzirea casei. Cei care au soba, au inceput sa se sature de taiat lemne sau de carat lemne toata ziua si plasma termica este genul de tehnologie care vine si in ajutorul lor.

Ce este plasma termica?

Plasma termica este un panou radiant care odata montat pe un perete, emana caldura asemenea celei venite de la soare. Are un randament de aproape 100% in cazul in care si locuinta este bine izolata si acesta este motivul pentru care o recomand oricui, indiferent ca sta la casa sau la apartament. Pe langa randamentul de 98% pe care il ofera, plasmele termice consuma cu 20 -50% mai putin fata de oricare solutie alternativa de incalzire. Economia o sa apara inca din prima luna de utilizare iar din acest motiv, in maxim 2 ani va recuperati complet investitia. Pe termen lung poti economisi pana la 70% in ceea ce priveste consumul de energie electrica pe timp de iarna.

Trebuie sa mai stiti despre plasma termica faptul ca au un termen de garantie de 10 ani si p durata de viata de 25 de ani. Nu sunt genul de aparate care se defectaza in cativa ani de folosire si spre deosebire de centralele termice, plasmele termice nu au nevoie de intretinere sau de revizii temporare. Discutam pur si simplu de un panou radiant care se monteaza pe perete asemenea unui tablou. Nu ocupa spatiu si nu incomodeaza pe nimeni. De asemenea, aceste panouri radiante nu au nevoie de nici o autorizatie de la Primarie pentru a putea fi montate.

Cei care se incalzesc cu sobite pe gaz pe timp de iarna au observat probabil ca aceste sobite consuma oxigenul din camera intrucat au flacara deschisa. Plasma termica nu consuma oxigen pentru a face caldura si nici nu produce curent de aer.

Daca sunteti interesati de o plasma termica trebuie sa tineti cont de un aspect destul de important. Daca vreti sa calculati suprafata ce trebuie incalzita, tineti cont de faptul ca se calculeaza in functie de factorul izolatie. Daca casa sau apartamentul nu este izolat se calculeaza intr-un fel, daca exista izolatie se calculeaza in alt mod. Intr-un fel este logic pentru ca pierderile de caldura sunt destul de importante in casele neizolate si randamentul scade direct proportional cu gradul de izolare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.